Varsko RBK - Stabæk scorer på alt

Stabæk utklasset og ydmyket Sogndal på Fosshaugane i går. Hele ni mål scoret de blå fra Bærum da de påførte Sogndals størte hjemmetap noensinne.

- Vi gleder oss enormt til cupfinalen, og derfor er det imponerende at spillerne maktet å holde tempoet oppe i denne kampen, sier trener Anders Linderoth til NTB.

Men det var ikke bare fryd og gammen i Stabæk-garderoben etter kampen.

Axel Kolle ble stemplet på innsida av det ene kneet etter bare 12 minutters spill, og det er foreløpig usikkert om leddbåndene vil bli leget i løpet av uka før cupfinalen.
Petter Belsvik og Martin Andresen scoret tre ganger hver. Andresen sto forøvrig for kampens store prestasjon, da han satte inn 6-0 like etter pause. Han fintet bort hele Sogndal-forsvaret før han med følsom fot løftet ballen inn.

- Pinlig, flaut og trist, var Sogndal-trener Trond Fyllings oppsummering av sesongens siste 90-minutter på Fosshaugane og klubbens farvel med eliteserien for denne gang.
Etterfølger Mike Speight kan komme til å overta et ribbet lag. Sogndal står i fare for å miste ni av spillerne i troppen. Allerede nå er det klart at sju forsvinner etter en sesong som ga poeng i bare åtte av 26 kamper og 80 baklengsmål.

Sjelden har det sett mørkere ut med tanke på et comeback i toppserien for Sogndal.