Anders Fannemel

Varsler comeback

Etter skadehelvete og to år på sidelinja: Tidligere verdensrekordholder Anders Fannemel (29) er klar til å konkurrere igjen i hoppbakken.

PÅ VEI TILBAKE: Anders Fannemel. Foto: Tore Meek / NTB
PÅ VEI TILBAKE: Anders Fannemel. Foto: Tore Meek / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg er veldig klar for sesongen som kommer. Det er OL og skiflygings-VM i Vikersund. For en hopper kan det ikke bli så mye større.

Det sier skihopperen Anders Fannemel til Dagbladet. Etter to år på sidelinja - og Halvor Egner Graneruds inntog - er han «den glemte storhopperen».

Men Fannemel er ikke ferdig. Sommeren 2019 ødela han korsbånd og menisk under et hopp i Wisla i Polen. Først etter fire operasjoner - og lang opptrening - begynner det å svinge igjen.

Fallet på plast rammet det venstre kneet.

Se video under.

FALL: Tidligere verdensrekordholder Anders Fannemel faller under trening i Polen. Video: Med tillatelse fra Hopplandslaget Vis mer

- Jeg kjenner at jeg har hatt en ganske alvorlig skade. Men nå fungerer det bra nok til at jeg kan hoppe. Det går kanskje ikke like smooth som før jeg skadet meg. Men - som sagt - det fungerer bra nok til å hoppe, sier han.

Fannemel satte verdensrekord i Vikersund med 251,5 meter i februar 2015. Karrieren var på topp. Men fire år seinere var den på bånn.

Ryker korsbåndet er det en karrieretruende skade for en skihopper.

VERDENSREKORD: Så dyp i nedslaget var Anders Fannemel da han hoppet 251,5 meter i februar 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB
VERDENSREKORD: Så dyp i nedslaget var Anders Fannemel da han hoppet 251,5 meter i februar 2015. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Vis mer

Men etter den fjerde operasjonen begynte det å løsne.

Mer eller mindre i det stille hoppet han 40 hopp på Lillehammer i vinter. Planen var å prøve seg i hoppturneringen Raw Air. Men på grunn av pandemien ble den avlyst.

Nå peiler Fannemel seg inn mot sommerhopping på plast.

- Jeg har allerede lagt en bra treningsplan fram mot det, påpeker han.

SKADD: I juli 2019 gikk det galt på plast i polske Wisla. Anders Fannemel ble utredet på Olympiatoppen. Foto: NTB
SKADD: I juli 2019 gikk det galt på plast i polske Wisla. Anders Fannemel ble utredet på Olympiatoppen. Foto: NTB Vis mer

Målet er å komme tilbake i verdenstoppen. I tillegg til verdensrekorden - som han mistet til Stefan Kraft i 2017 (253,5 meter) - har han to VM-gull for lag.

Fannemel har også fire seire i verdenscupen.

- Jeg har mistet to år av min profesjonelle karriere som skihopper. Det er veldig motiverende at det begynner å nærme seg igjen. Jeg er veldig klar for sesongen som kommer, erklærer han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer