Varsler «dødelig» Ødegaard-link

Fotballekspertene mener Martin Ødegaard (23) vil danne et giftig partnerskap sammen med Arsenals nysignering Gabriel Jesus (25) den kommende sesongen.

BRILJERER: Martin Ødegaard leverte en meget god foregående sesong i Arsenal. Ekspertene tror det vil fortsette. Foto: NTB/Paul Terry/PA
BRILJERER: Martin Ødegaard leverte en meget god foregående sesong i Arsenal. Ekspertene tror det vil fortsette. Foto: NTB/Paul Terry/PA Vis mer
Publisert

Etter at Arsenal det siste halvåret har kvittet seg med både Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette har det vært behov for et nytt spisskjøp, og London-klubben har ikke ligget på latsiden.

Mikel Arteta & Co. signerte først kontraktsløse Eddie Nketiah på en ny avtale, før den brasilianske stjernespissen Gabriel Jesus ble kjøpt fra Manchester City for rundt 540 millioner kroner.

TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt spår at Jesus og Martin Ødegaard kan bli en dødelig link på Emirates Stadium den kommende sesongen.

- Ja, det tror jeg absolutt. Jeg synes Jesus er en bra spiller. Han er et godt kjøp, for Alexandre Lacazette fightet, men scoret for få mål. Eddie Nketiah gjorde det bra mot slutten av forrige sesong, men jeg er litt usikker på om han i lengden er god nok til å være den spissen som skal lede angrepet til Arsenal. Jesus er et sikrere kort, sier Thorstvedt til Dagbladet.

Viaplays fotballekspert Lars Tjærnås tror også at et norsk-brasiliansk samarbeid kan bli målfarlig i Arsenal. Han spår at Ødegaard med sine lekre pasninger kan finne Jesus i boksen, og at de to sammen vil bidra med mange målpoeng.

- De har mange forutsetninger for å fungere sammen. Ødegaard er smart, har en god fot og strålende oversikt, mens Jesus er bevegelig, dyktig til å frigjøre seg og bra til å identifisere rom. Så på papiret - og trolig gresset - tror jeg de kan gjøre hverandre enda bedre, forklarer Tjærnås til Dagbladet.

I NY KLUBB: Arsenals ferske storkjøp Gabriel Jesus. Foto: NTB/REUTERS/Lukas Barth
I NY KLUBB: Arsenals ferske storkjøp Gabriel Jesus. Foto: NTB/REUTERS/Lukas Barth Vis mer

- Akkurat det Martin trengte

Videre er Thorstvedt sikker på at Ødegaard fortsetter den gode trenden i Arsenal, etter fjorårets overgang fra Real Madrid.

Det skal likevel nevnes at «The Gunners» har hentet inn en potensiell konkurrent til Ødegaard i den portugisiske playmakeren Fabio Vieira, som kom fra Porto for drøye 350 millioner kroner. Vieira er i likhet med Martin Ødegaard venstrebeint.

- Det var akkurat det Martin trengte - å komme til en klubb der han endelig har funnet et hjem og en manager som tror på ham. Arsenal har brukt mye penger, blant annet på en spiller i hans posisjon, men Ødegaard kommer til å spille, slår Thorstvedt fast.

Med alle pengene Arsenal hittil har brukt på overgangsmarkedet, tror han stemningen rundt klubben fort vil surne om seirene og prestasjonene uteblir. Han mener presset på Arsenal for å komme seg inn blant topp fire i Premier League har økt.

- Greit nok at man har mange unge spillere, men på et tidspunkt må også de vokse inn det og ta det steget. De har et veldig lovende lag med utrolig spennende spillere, så jeg forventer at Arsenal blir enda bedre.

EKSPERT: Erik Thorstvedt følger blant annet de norske spillerne i utlandet. Foto: NTB/Eivind Senneset, TV2
EKSPERT: Erik Thorstvedt følger blant annet de norske spillerne i utlandet. Foto: NTB/Eivind Senneset, TV2 Vis mer

Om King: - Selvfølgelig

En nordmann som ikke blir å se i Premier League den kommende sesongen er Joshua King. Den 30-årige spissen er enig om en overgang til tyrkiske Fenerbahçe.

- Jeg tenkte at det ville bli noe sånt. Altså, Fenerbahçe er en svær klubb. Det er bra med trykk når de spiller mot de andre toppklubbene i Tyrkia, sier Thorstvedt, som er litt usikker på om Fenerbahçe vil bruke King på topp, som hengende spiss, eller på kanten.

- Etter noen nedturer de siste sesongene både i Everton og Watford, så tror jeg det er en veldig bra klubb for ham. Også er det kanskje noe med eventyrlysten. Det er gøy å oppleve et annet land og en annen kultur, og fans som virkelig blør for drakta, mener Thorstvedt.

PÅ LANDLAGSSAMLING: Norge-spissen Joshua King. Foto: Lise Åserud / NTB
PÅ LANDLAGSSAMLING: Norge-spissen Joshua King. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

- Tenker du at han fortsatt har nivået som kreves og kunne spilt for annen klubb i Premier League?

- Hvis du havner i rett klubb med rett trener og rett system, og du får den rette posisjonen i laget, så selvfølgelig kunne han spilt i Premier League, men han har brent seg på brutte løfter før, så han er nok relativt realistisk rundt det, svarer Thorstvedt og legger til at mange klubber i Championship trolig ville stått klare for å sikre seg King.

Om de andre norske spillerne i Premier League tror Thorstvedt at Kristoffer Ajer får en enda stødigere rolle i Brentford, og at de ennå uetablerte Leeds-spillerne Kristoffer Klaesson og Leo Fuhr Hjelde kan få noen minutter denne sesongen, som de forhåpentligvis tar godt vare på.

Thorstvedt er også svært imponert over det Mohamed Elyounoussi har levert for Southampton etter to sesonger på utlån hos Celtic.

- Han fighter og har spilt en god del etter at han kom tilbake. Jeg synes det var sterkt av «Moi» å komme tilbake og kjempe seg til så mye spilletid som han har fått, avslutter TV 2-eksperten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer