Varsler dopingsjokk før Tour-start

- Opptil sju blir avslørt innen lørdag.

TOUR DE DOPING? Én er allerede avslørt, og nå skriver L'Equipe av opptil sju andre ryttere kan bli avslørt før Tour de France starter. Foto: AFP
TOUR DE DOPING? Én er allerede avslørt, og nå skriver L'Equipe av opptil sju andre ryttere kan bli avslørt før Tour de France starter. Foto: AFPVis mer

|||(Dagbladet.no) Lørdag starter Tour de France i Monaco, men allerede er den første dopingavsløringen et faktum.

Thomas Dekker ble i går kastet ut av Silence-Lotto-laget, etter at en prøve tatt på julaften i 2007 viste spor av EPO.

Nå skriver franske L'Equipe at fire til sju Tour-klare ryttere kommer til å bli avslørt før tempoetappen i Monacos gater på lørdag.

Tatt i oppkjøringen
Den franske avisa er eid av Tour de France-arrangør ASO, og har som regel velinformerte kilder. L'Equipe har derimot foreløpig ikke mer konkrete opplysninger enn at det skal dreie seg om mellom fire og sju syklister.

Ifølge avisa handler det om analyser av blodprøver tatt under rittene Tour de Romanie og Tour de Suisse.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) vil verken bekrefte eller avkrefte disse opplysningene.

- Jeg kan ikke bekrefte at det vil komme flere utestengelser etter Dekker-saken, sier UCI-talsmann Enrico Carpani til nyhetsbyrået DPA.

- Ekstremt skuffet
Den nederlandske syklisten Thomas Dekker ble i går innhentet av dopingjegerne. Dekker avla dopingprøven på selveste julaften i 2007. Fordi man siden har utviklet teknologien for å avsløre nyere varianter av EPO ble prøven testet på ny, og da fant man spor etter en EPO-type.

Dekker får dermed ikke hjelpe en av favorittene, australske Cadel Evans, i Tour de France.

- Jeg er ekstremt skuffet. Dette skjedde mens Dekker syklet for Rabobank, men det er likevel tøft for oss, sier Silence-Lotto-sjef Marc Sergeant

Rabobank var innblandet i flere dopingtilfeller forrige sesong, og Dekker forlot laget midt i sesongen uten at det ble gitt noen forklaring på hvorfor.

Charley Wegelius overtar plassen til Thomas Dekker i Tour de France.