Pål Gunnar Mikkelsplass

Varsler endringer

Tidligere Johaug-trener er Ingvild Flugstad Østbergs nye hovedtrener. Han legger ikke skjul på at det kan bli endringer i treningsopplegget for langrennsesset.

TAR FATT PÅ NY TRENERROLLE: Pål Gunnar Mikkelsplass. Foto: Terje Pedersen / NTB
TAR FATT PÅ NY TRENERROLLE: Pål Gunnar Mikkelsplass. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

- I perioder kan det hende det blir det. Ingvild er en treningsmaskin og som har trent ekstremt bra i alle år. Har du gjort det i x-antall år, så kan det være lurt å snu litt på den flisa. Kanskje trene litt annerledes i perioder. Det tror jeg hun kan få bra utvikling på, på alle måter. Det blir å se litt hvordan ting ligger an. Vurdere og justere.

Det sier Pål Gunnar Mikkelsplass til Dagbladet. Mikkelsplass ble Johaugs personlige trener etter dopingskandalen i 2016. Siden den gang har han stått ved hennes side helt til hun la opp tidligere i år.

GULL-DUO: Therese Johaug og Pål Gunnar Mikkelsplass under Impossible Games 2020 på Bislett. Foto: Lise Åserud / NTB
GULL-DUO: Therese Johaug og Pål Gunnar Mikkelsplass under Impossible Games 2020 på Bislett. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Nå blir han Flugstad Østbergs trener, etter at det ble kjent at hun ikke fikk tilbud om landslagsplass kommende sesong. For første gang på 14 år.

I november i fjor fikk Flugstad Østberg, etter et lengre avbrekk, grønt lys til å delta inn i OL-sesongen. Samtidig innrømmet Gjøvik-jenta at hun sleit med å få i seg nok næring i forhold til treningsmengden. Og at denne trenden var vanskelig å snu.

I desember fikk hun igjen startnekt og OL-sesongen og landslagsplassen røyk.

Da hun tidligere i mai annonserte Mikkeplass som ny trener, fortalte hun at målet først og fremst er å få på plass helsa.

Det er også å komme seg tilbake i skisporet for å konkurrere internasjonalt.

- Jeg innser at det må skje en større endring enn det har vært tidligere, på nettopp det som går på trening og ernæring. Jeg kan ikke tenke at jeg skal gjøre det samme, for det har jo ikke vært bra nok tidligere, sa hun til Dagbladet.

- I startfasen

Nå gleder Mikkelsplass seg til å ta fatt på den nye trenerjobben, selv om samarbeidet fortsatt er i startfasen, understreker han.

- Det må gå seg til lite grann. Vi må bli bedre kjent med hverandre før det går helt på skinner. Det er veldig spennende akkurat det. Ingvild har et team rundt seg nå som jeg har veldig troa på kan gå bra, sier Mikkelsplass.

Hvor mye oppfølging kommer du til å ha med henne?

- Vi kommer til å ha mye kontakt på telefonen og opplegg sånn. I dag er det jo sånn at når man prater med hverandre på telefonen, så kan man se hverandre i tillegg. Nei da, så det blir fortrinnsvis det. Også prøver vi selvfølgelig å treffe hverandre med jevne mellomrom for å jobbe litt mer med teknikk.

Den meritterte treneren fortsetter:

- Jeg blir mest en rådgiver på det treningsarbeidet.

Ingvild Flugstad Østberg (31) var i ferd med å komme seg i praktslag. Så kom beskjeden som sørget for den verste perioden i karrieren hennes. Video: Anton Lier. Reporter: Ragna Kristine Sandholt. Vis mer

Spørsmålet hun fortsatt stiller seg

I tillegg til teamet rundt seg kommer Flugstad Østberg fortsatt til å få tett oppfølging av Olympiatoppen. Hva som er roten til problemet er noe av det hun jobber med å finne ut av.

Langrennsesset vet likevel ikke om det hadde gjort situasjonen noe annerledes om hun hadde hatt flere konkrete svar.

- Akkurat den biten er litt vanskelig. Om jeg finner ut av det eller ikke, vet jeg heller ikke. Det eneste jeg er innstilt på, og vet, er at det kommer til å bli tøft framover også, sa hun til Dagbladet i mai.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer