Bråket under St. Etienne - Lyon

Varsler etterforskning etter at nordmenn måtte flykte fra banen

Den franske fotballigaen vil se nærmere på tilskuerbråket som oppsto under søndagens møte mellom St. Etienne og Lyon.

STORMET BANEN: Deler av St. Etienne-fansen stormet banen like etter at Nabil Fekir satte inn 5-0-målet. Foto. Jeff Pachoud / AFP Photo / NTB Scanpix.
STORMET BANEN: Deler av St. Etienne-fansen stormet banen like etter at Nabil Fekir satte inn 5-0-målet. Foto. Jeff Pachoud / AFP Photo / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lokaloppgjøret måtte avbrytes og stanses to ganger som følge av at rasende tilskuere tok seg inn på banen. Den siste av de to episodene oppsto seks minutter før full tid.

Da ble kampen utsatt i flere minutter før man fikk roet fansen.

Bråket oppsto for alvor da Lyon-spiller Nabil Fekir gjorde 5-0 for gjestene fem minutter før slutt. Fekir tok av seg drakten og feiret foran hjemmefansen. Dermed tente det til og bråket var i gang.

Mandag opplyste ledelsen i den franske ligaen at disiplinærkomiteen er anmodet om å opprette disiplinærsak i kjølvannet av tumultene.

Det skal også ha blitt avfyrt fyrverkeri fra tribunen under bråket.

De to nordmennene i Saint-Étienne, Ole Kristian Selnæs og Alexander Søderlund, var begge på banen søndag. Selnæs stilte fra start, mens innbytter Søderlund kom inn tidlig for en skadd Romain Hamouma.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer