Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Varsler flere krumspring

Åge Hareide har ikke klart å holde løftet om underholdende fotball. Det vil han gjøre noe med. Han har ikke klart å holde kjeft heller. Det vil han ikke gjøre noe med.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PRAHA (Dagbladet): Åge Hareides uttalelser som landslagssjef er både avslørende og underholdende. Han sitter i en posisjon der han ofte burde ha holdt inne, men han klarer det bare ikke. De verbale hofteskuddene har ført ham inn i strafferunder flere ganger. Sist når han snakket om landslagsguttas «damete fotball» mot Tsjekkia i Oslo. Hareide lover slett ikke å dempe seg heller, selv om de minste sleivbemerkningene så godt som garantert fortsatt vil føre til oppslag.

-  Det er sånn jeg er

-  Om jeg begynner å passe meg for alt jeg gjør og sier, så blir det bare ja og nei, og det blir veldig kjedelig for dere.

Han ser det heller ikke det påfølgende ekstraarbeidet som en belastning:

-  Nei, det er vel bare sånn jeg er. Jeg må være den jeg er uansett så lenge jeg ikke sårer noen. Men jeg skal ikke gå løs på verken damer, menn eller journalister. Det er viktig for meg, sier han.

Vil unnskylde seg

Derfor vil Hareide heller legge vekt på å beklage seg de gangene han tråkker over. Slik han gjorde overfor norske damer etter kampen onsdag:

-  Jeg er impulsiv og engasjert i det jeg holder på med. Det kan også mange ganger komme til uttrykk i form av ord. Men jeg kan gjerne be om unnskyldning også.

image: Varsler flere krumspring

-  Noe du angrer du har sagt og gjort?

-  Ja.

-  Hva da?

-  Ikke spesielle ting jeg vil fortelle om.

Hareide mener han ikke har noe valg annet enn å fortsette i samme spor.

-  Jeg være meg sjøl. Jeg kan ikke spille noen rolle. Det aller viktigste er at det ikke går utover noen. I forhold til spillermøter inne på huset, snakker jeg av og til både i bilder - og i klartekst - men utad må jeg passe meg for å være politisk korrekt.

-  Er det viktig for deg å bli oppfattet som ærlig?

-  Ja, det er det absolutt. De fleste som kjenner meg, vet at jeg er en engasjert, sosial og glad mann.

image: Varsler flere krumspring

Rettferdig behandlet

Nå gleder Hareide seg til noen uker uten eksponering.

-  Nå skal jeg slappe helt av ei uke og renske hodet for fotball.

-  Hvor lei er du av media?

-  Jeg er ikke så veldig lei dere. I utgangspunktet har arbeidet med pressen vært OK i år.

Han har derfor ikke tenkt å endre presseopplegget rundt seg sjøl. Han vil helst ikke gjøre innstramminger når det gjelder tilgang til spillerne heller, men utelukker det ikke.

-  Det er klart at spillerne noen ganger i lange samlinger føler at de må stå fram veldig mye i media. De kan bli litt lei.

-  Har du fått innspill fra spillerne på dette?

-  Ja, jeg har snakket litt med dem, og noen av spillerne er mer belastet enn andre. Jeg kan godt forstå det også. Det å daglig stå og snakke med journalister er en treningsøkt i seg sjøl. Det kan noen ganger være litt tungt for hodene deres.

-  Vurderer du å gå tilbake til ordningen med bare halv tropp på pressekonferansene?

-  Neeei, jeg vil først ta det med spillerne. Det er alltids slik at det føles slik på slutten av en lang samling, og jeg tror nok at det også er spillernes inntrykk at samarbeidet har vært veldig OK i forhold til pressen.

-  Føler du deg rettferdig behandlet av media?

-  Ja, det føler jeg absolutt. Det har litt med redelighetsprinsippet å gjøre. Når vi presterer dårlig, skal pressen få lov til å kritisere meg og laget. Men man må passe seg når det gjelder enkeltsaker og enkeltpersoner. Men det har også vært stort sett bra.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!