FLERE SKAL SIKTES: Ifølge lokalavisa i Fredrikstad varsler plitiadvokat Kåre Solvoll at tallet på siktelser overstiger fem allerede seinere i dag. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
FLERE SKAL SIKTES: Ifølge lokalavisa i Fredrikstad varsler plitiadvokat Kåre Solvoll at tallet på siktelser overstiger fem allerede seinere i dag. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

Varsler flere siktelser i Piiroja-saken i dag

Politiet vil ikke gå ut med navn.

(Dagbladet): I går ble Morgan Andersen, Bjørn Jensen og Raio Piiroja siktet for skatteundragelse i Fredrikstad.

Totalt er fire personer siktet, opplyser Østfold-poltiiet, og det stopper ikke der.

Ifølge lokalavisa Fredriksstad Blad vil det blitt tatt ut siktelser mot flere personer i løpet av dagen.

Det bekrefter politiadvokat Kåre Solvoll overfor f-b.no. Østfold Politidistrikt ønsker ikke å navngi de fem som allerede er siktet i saken. Siktelsene som er tatt ut dreier seg om utbetalinger til det estiiske agentselskapet Sport & Net Grupp.

— Du får ikke noe eksakt tall, men jeg kan si såpass at det kommer flere nye siktelser i løpet av dagen, sier Solvoll til nettavisen.

Han utelukker heller ikke flere pågripelser.

- Nå skal vi gjennomgå beslag og ulike typer bevis med analyseavdelingen. Deretter blir det nok flere avhør i saken.

- Østfold politidistrikt har innhentet kjennelse fra tingretten om ransaking hos Fredrikstad Fotballklubb og FFK Sport AS, samt besluttet pågripelse av to personer knyttet til kontraktsigneringen med Raio Piiroja, het det i pressemeldingen i går.

Selskapet og personene er siktet for overtredelser av Ligningslovens § 12-1, jf § 4-1. Strafferammen er 3 år. Overfor selskap og klubb vil mulig reaksjon være foretaksstraff.

Allerede i august 2009 omtalte Dagbladet avtaleforholdet mellom Fredrikstad Fotballklubb og det estiske agentselskapet, hvor østfoldklubben i fem år hadde betalt store summer for speideroppdrag i Baltikum uten at det resulterte i en eneste nysignering.

Politidadvokat Solvoll har ikke besvart Dagbladets henvendelser i formiddag.

RAZZIA: Her henter Skatt Øst ut dokumenter og data fra FFKs lokaler. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
RAZZIA: Her henter Skatt Øst ut dokumenter og data fra FFKs lokaler. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer