NY RUNDE?: En tjenestemann i USAs skattevesen IRS sier til New York Times at han mener det kommer flere siktelser i forbindelse med saken mot toppledere i FIFA.  Foto: REUTERS/Javier Galeano
NY RUNDE?: En tjenestemann i USAs skattevesen IRS sier til New York Times at han mener det kommer flere siktelser i forbindelse med saken mot toppledere i FIFA. Foto: REUTERS/Javier GaleanoVis mer

Varsler flere siktelser mot FIFA-topper

Det sier en tjenestemann i USAs skattevesen.

En tjenestemann i USAs skattevesen IRS sier til New York Times at han mener det kommer flere siktelser i forbindelse med saken mot toppledere i FIFA.

- Jeg er ganske trygg på at det kommer en ny runde med siktelser, sier Richard Weber, som er sjef for IRS' avdeling for kriminell etterforskning.

Ni toppledere i FIFA og fem forretningsfolk ble onsdag siktet for korrupsjon høyt oppe i FIFA, blant annet i forbindelse med tildeling av fotball-VM til Sør-Afrika, Russland og Qatar.

Sju av FIFA-toppene ble pågrepet i Zürich der de var samlet til FIFAs kongress, mens én, Jack Warner, meldte seg for politiet i hjemlandet Trinidad og Tobago, og en amerikansk forretningsmann ble arrestert i Miami.

Amerikanske myndigheter er blitt beskyldt for å ville sabotere FIFA-kongressen og FIFAs president Sepp Blatter ved å offentliggjøre siktelsene og utstede arrestordre bare to dager før kongressen i Zürich.

Men Weber sier det aldri var et mål å ramme fotballen. Det var korrupsjon de er ute etter, og det virket logisk å sørge for at de siktede ble arrestert mens de var samlet på ett brett i Zürich. På et annet tidspunkt måtte FBI og IRS ha jobbet gjennom en rekke andre land for å sikre at de ble pågrepet.

(NTB)