Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Varsler grundig evaluering etter TIL-nedrykk

Søndag rykket Tromsø ned fra Eliteserien. – Norsk fotball blir litt fattigere uten Tromsø på tabellen i Eliteserien, sier klubbens sportssjef.

FORTVILTE: Onni Valakari og Simen Wangberg var naturlig nok preget etter at nedrykket var er faktum søndag kveld. Foto: NTB/Scanpix
FORTVILTE: Onni Valakari og Simen Wangberg var naturlig nok preget etter at nedrykket var er faktum søndag kveld. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Tromsø må ta den tunge veien ned i 1. divisjon etter at det kun ble 1–1 hjemme mot Stabæk siste serierunde søndag. Sarpsborg, Mjøndalen, Lillestrøm og TIL stoppet på 30 poeng, men målforskjellen sendte «Gutan» ned en divisjon.

Nå varsler klubbens sportssjef, Svein Morten Johansen, en grundig evaluering for å få klubben opp i Eliteserien på første forsøk.

- Det betyr at vi må gå gjennom alt vi har gjort, vi må gå gjennom alle rollene og de vi har på de ulike plassene, meg selv inkludert, sa han til Eurosport etter at nedrykket var klart.

- Tromsø som klubb, og som by, hører hjemme i Eliteserien. Jeg tror norsk fotball blir litt fattigere uten Tromsø på tabellen i Eliteserien. Så vi har en plan om at vi må rett opp igjen. Alt som jobbes med fra i morgen (mandag) har fokus på det, sa sportssjefen.

Ranheim slår følge med TIL direkte ned til 1. divisjon, mens Lillestrøm skal spille kvalifisering mot Start om den siste plassen i den øverste divisjonen.

Også i Ranheim var det nedtrykt stemning. Til klubbens egen nettside sier trener Svein Maalen at de skal bite godt fra seg i 1. divisjon neste år, og at de skal gjøre alt de kan for å forbedre seg.

- Vi skal fortsatt være den klubben vi er, og vi skal bygge opp et lag som skal skape nye eventyr. Så med en gang dagen her er over, så skal vi se framover, sa Maalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media