Varsler hevn fra «det gamle testamentet»

Sykkelstjernene krangler etter at Hincapie ble snytt.

I BRUDD: George Hincapie (t.h) lå lenge an til å kapre den gule ledertrøya i Tour de France. Etter at Garmin skrudde opp tempoet i hovedfeltet, kom den populære Columbia-rytteren inn fem sekunder for sent til sammenlagtledelse. Foto: Christophe Ena / AP / SCANPIX.
I BRUDD: George Hincapie (t.h) lå lenge an til å kapre den gule ledertrøya i Tour de France. Etter at Garmin skrudde opp tempoet i hovedfeltet, kom den populære Columbia-rytteren inn fem sekunder for sent til sammenlagtledelse. Foto: Christophe Ena / AP / SCANPIX.Vis mer

Følg og diskuter 15. etappe i Tour de France i livestudio fra kl. 12!

(Dagbladet.no): Columbia-veteranen George Hincapie lå lenge an til å kapre den gule ledertrøya etter den 14. etappen i Tour de France.

Columbia-rytteren var i det ritkige bruddet, kjørte i mål med minutter på ledertrøya, men hard kjøring i hovedfeltet den siste mila førte til at gleden glapp med noen små sekunder.

Rett etter etappen fordelte stjernerytterne skyld på Twitter. Lance Armstrong og Astana-sjef Johan Bruyneel nektet forbannet for at deres lag kunne bebreides for hardkjøret. De ga i stedet Garmin-lagets innsats i hovedfeltet ansvaret for at utbrytergruppen ble kjørt inn med nok sekunder til å redde AG2R-sammenlagtleder Rinaldo Nocentini.

- Denne mannen skjønner ikke helt hva som skjedde i dag. George er en legende, og fortjener å være i gult, kontrer Garmin-kaptein Bradley Wiggins.

Wiggins er nummer seks i sammendraget, 46 sekunder bak ledende Nocentin, og er vel en outsider til den gule - i beste fall. Men forholdet mellom de amerikanske lagene Garmin og Columbia er langt fra rosenrødt, og det kan kanskje forklare utviklingen i går.

- Så lenge vi slår Columbia er vi fornøyde, sa Wiggins blant annet før lagtempoetappen i årets Giro d'Italia, og startet en vår-tidlig ordkrig.

Forsvant i bussen
36-årige Hincapie ses ikke som en trussel i fjellene, og er heller ingen kandidat til sammenlagtseieren i Touren. Derfor unnet mange av rytterne den populære amerikaneren den gule ledertrøyen i går.

Etter rittet forsvant George Hincapie inn i lagbussen. Utenfor ventet presse og fans fånyttes. Veteranen kom aldri ut igjen.

- Jeg ville heller ikke snakket med noen om jeg var ham, sier Columbia-eier Bob Stapleton, ifølge New York Times.

Stapleton mener Hincapie fortjente å få den gule trøya.

- Han fortjente den gule trøya, og det ville vært stort for amerikansk sykling også. Men på grunn av ett annet lag skjedde det ikke. Jeg er skuffet på vegne av George. Hvor mange flere sjanser kommer han til å få?

Varsler grusom hevn
Tidligere proffsyklist Bob Roll, nå kommentator for TV-stasjonen Versus, mener at Garmin bør frykte gjengjeldelsen for dagens opptreden.

- Jeg tror de vil angre den dagen de tok igjen George, sier han, ifølge New York Times.

- Gjengjeldelsen vil bli betydelig, og den vil komme snart. Hevnen vil bli av den gammeltestamentlige sorten, sier han.

Flere sykkelprofiler har kritisert Garmins opptreden på dagens etappe.

Astana-sjef Johan Bruyneel er klokkeklar på hva han meter om Garmins opptreden.

- Det Garmin gjorde i dag var bare tull, skriver han på twitter.

VANT ETAPPEN: Katusha-rytter Serguei Ivanov. Foto: IAN LANGSDON / EPA.
VANT ETAPPEN: Katusha-rytter Serguei Ivanov. Foto: IAN LANGSDON / EPA. Vis mer

Columbia-kamerat Michael Rogers synes Garmin opptrådte smålig.

- Det er skuffende for George, fordi det virker som han har vært her i 100 år, sier Rogers.

- Hvorfor Gamin gjorde det, aner jeg ikke. Alle er venner, men på sykkelen antar jeg at det ikke gjelder, sier han. 

 

Mer drama i dag
I dag blir det mer rivalisering av den «gammeltestamentlige sorten».

Rytterne skal opp førstekategoristigningen til Verbier, og flere av sammenlagtfavorittene varsler drama.

- Vi kommer til å bevege oss fra «jabs» til de store knockout-slagene, sa Lotto-direktør Roberto Damian i går.

 - Cadel (Evans), han er tre minutter bak, og er nødt til å prøve. Selv om stigningen passer Lance Armstrong, sa Lotto-sjefen.

LEDER SAMMENLAGT: AG2Rs Rinaldo Nocentini, og av en eller annen grunn Garmin-Slipstream, får kritikk for måten ledertrøya ble forsvart på. Foto: Pascal Pavani / AFP.
LEDER SAMMENLAGT: AG2Rs Rinaldo Nocentini, og av en eller annen grunn Garmin-Slipstream, får kritikk for måten ledertrøya ble forsvart på. Foto: Pascal Pavani / AFP. Vis mer