Varsler hevn fra «det gamle testamentet»

Sykkelstjernene krangler etter at Hincapie ble snytt.

I BRUDD: George Hincapie (t.h) lå lenge an til å kapre den gule ledertrøya i Tour de France. Etter at Garmin skrudde opp tempoet i hovedfeltet, kom den populære Columbia-rytteren inn fem sekunder for sent til sammenlagtledelse. Foto: Christophe Ena / AP / SCANPIX.
I BRUDD: George Hincapie (t.h) lå lenge an til å kapre den gule ledertrøya i Tour de France. Etter at Garmin skrudde opp tempoet i hovedfeltet, kom den populære Columbia-rytteren inn fem sekunder for sent til sammenlagtledelse. Foto: Christophe Ena / AP / SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg og diskuter 15. etappe i Tour de France i livestudio fra kl. 12!

(Dagbladet.no): Columbia-veteranen George Hincapie lå lenge an til å kapre den gule ledertrøya etter den 14. etappen i Tour de France.

Columbia-rytteren var i det ritkige bruddet, kjørte i mål med minutter på ledertrøya, men hard kjøring i hovedfeltet den siste mila førte til at gleden glapp med noen små sekunder.

Rett etter etappen fordelte stjernerytterne skyld på Twitter. Lance Armstrong og Astana-sjef Johan Bruyneel nektet forbannet for at deres lag kunne bebreides for hardkjøret. De ga i stedet Garmin-lagets innsats i hovedfeltet ansvaret for at utbrytergruppen ble kjørt inn med nok sekunder til å redde AG2R-sammenlagtleder Rinaldo Nocentini.

- Denne mannen skjønner ikke helt hva som skjedde i dag. George er en legende, og fortjener å være i gult, kontrer Garmin-kaptein Bradley Wiggins.

Wiggins er nummer seks i sammendraget, 46 sekunder bak ledende Nocentin, og er vel en outsider til den gule - i beste fall. Men forholdet mellom de amerikanske lagene Garmin og Columbia er langt fra rosenrødt, og det kan kanskje forklare utviklingen i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer