Ståle Solbakken om VM i Qatar:

Varsler kamp: - Desperat

Ståle Solbakken varsler at han vil bruke det norske A-landslaget aktivt for å sette søkelyset på manglende menneskerettigheter i Qatar.

HJEMME: Ståle Solbakken avbildet utenfor hjemmet sitt på Hamar. Foto: Geir Olsen / NTB
HJEMME: Ståle Solbakken avbildet utenfor hjemmet sitt på Hamar. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den nye landslagssjefen stilte torsdag opp i en paneldebatt i regi av NFF, hvor han møtte Gjert Moldestad fra Supporteralliansen, og Tom Høgli fra Tromsø IL, som begge har frontet at Norge bør boikotte VM i Qatar neste år.

Solbakken er ikke enig i det, og varslet onsdag at han er enig med NFF om at dialog er veien å gå, men sa også at han mener det var feil at Qatar ble tildelt VM i 2022 av FIFA.

Debatten har for alvor blusset opp etter at The Guardian avslørte at over 6500 migrantarbeidere har mistet livet siden landet ble tildelt VM-sluttspillet i 2010.

Men var også klokkeklar i sin melding torsdag.

- Jeg har den største respekt for dem som mener boikott er riktig. Det går ikke an å argumentere mot. Det har skjedd altfor mye både i styrelokaler og i Qatar. Et sted går grensa, men jeg har tro på at vi kan gjøre andre ting enn boikott først, forklarte han i debatten.

«CRAZY»: Ståle Solbakken røper at han har fått mange tilbud, men at det var den norske landslagsjobben som fristet mest. Vis mer

Han varsler at han kommer til å bruke A-landslaget aktivt for å sette søkelyset på debatten rundt manglende menneskerettigheter, og dårlige arbeidsforhold i Qatar.

- Terje (Svendsen, fotballpresident) blir kanskje ikke fornøyd med dette. Men jeg kommer til å gå over kanten i desperasjon. Jeg opplever i samtale med spillerne at det er et helhjertet engasjement. Det er vi på A-landslaget som har størst fokus på oss, og mest muligheter til å påvirke. Jeg sier ikke at det blir bedre allerede i morgen. Men jeg har tro på at vi kan få i gang en europeisk bevegelse. Det er ikke lenge siden Black Lives Matter, hvor det ble satt søkelyset på noe viktig vi bryr oss om.

- Noen må gå først, det vil vi gjerne, og folk skal få se det allerede fra første kvalifiseringskamp, lovet Solbakken.

Norge skal etter planen begynne VM-kvalifiseringen mot Gibraltar 24. mars.

Flere klubber har bedt Norge om å boikotte VM. Saken skulle behandles på tinget denne helga, men NFF har bedt om utsettelse. Det har ikke klubbene akseptert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer