Johannes Thingnes Bø

Varsler karrierestopp

Johannes Thingnes Bø inngår en av norsk idretts største samarbeidsavtaler med YX Norge og varsler samtidig karrierepunktum.

GULL VERDT: Johannes Thingnes Bø er vant til gull, nå får han en gullkantet avtale med YX Norge. Foto: Primoz Lovric / NTB
GULL VERDT: Johannes Thingnes Bø er vant til gull, nå får han en gullkantet avtale med YX Norge. Foto: Primoz Lovric / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Thingnes Bø presenterte den nye avtalen på en pressekonferanse med Skiskytterforbundet og YX Norge onsdag.

Avtalen strekker seg til etter OL i Cortina i 2026. På spørsmål om dette vil bli en naturlig avslutning på karrieren bekreftet stryningen det overfor pressen.

- Det er helt riktig. Det blir et naturlig punktum for min karriere. Dette er starten på en slags avslutning. De fem åra her blir vanvittig rå. For fem år siden gikk jeg VM i Holmenkollen og det føles ikke lenge siden. Nå må jeg nyte disse åra jeg har igjen, sier Thingnes Bø.

I 2026 vil stryningen være 32 år. Siden han ble far i fjor vinter har Thingnes Bø stått over flere konkurranser og samlinger for å være hjemme med familien. Det gjør han også i sommer hvor han står over skiskytternes juni-samling.

Men han forsikrer at det er ingenting i veien med motivasjonen.

- Livet som skiskytter er privilegert. Det er vanvittig fint. Og jeg har en kone som støtter meg hundre prosent. Nå er det eneste fokuset mitt framover å forsvare plassen min på verdenscuplistene, sier Thingnes Bø.

Stor dag

Etter fjorårssesongen tok stryningen farvel med tidligere samarbeidspartnere som XL Bygg Norge, AF Gruppen, Hedda Hytter, Meny og JOKA. Nå tar YX Norge over plassene deres og gir Thingnes Bø en av norsk idretts største samarbeidsavtaler.

- Det er en stor dag for meg personlig. Det er en knallgod avtale som gir meg god forutsigbarhet og mulighet til å utvikle meg som skiskytter. Tanken er full av motivasjon for å nå nye høyder. Det tror jeg at jeg kan få til med YX, sier Thingnes Bø om avtalen.

Den nye avtalen vil bli Thingnes Bøs største. TV 2 erfarer at avtalen er verdt fem millioner kroner i året, til sammen 25 millioner kroner over fem år.

- Beløp er noe vi prøver å holde for oss selv. Men det gir meg god forutsigbarhet og de har virkelig vist tillit til meg og forbundet. Jeg gleder meg til å bidra med enda bedre resultat enn jeg har hatt før, forteller stryningen på pressekonferansen.

SKUFFET: Johannes Thingnes Bø var alt annet enn fornøyd etter VM-avslutningen. Video: Lie. Vis mer

- Betydelig sum

YX Norge har de siste fire åra vært en av hovedsponsorene for Norges Skiskytterforbund. Nå har de også signert en avtale med forbundet til og med OL i Cortina 2026.

Daglig leder i YX, Tor Kristian Korsvold sier at det er snakk om avtaler i millionklassen, men vil ikke gå inn på eksakte summer.

- Vi ønsker ikke å snakke om penger, men dette er en betydelig satsing for oss. At det er betydelig legger vi ikke noe skjul på. Det blir fort snakk om millioner med en sånn type satsing, men noe lenger enn det ønsker jeg ikke å gå, sier Korsvold på pressekonferansen.

Selskapet eies av Reitangruppen og er en del av Uno-X Energi AS som i fjor inngikk en avtale med Johannes Høsflot Klæbo verdt rundt 25 millioner kroner.

Mandag startet skiskytterne sesongforberedelsene før neste sesong hvor OL i Beijing vil være hovedmålet.

Thingnes Bø vant i fjor verdenscupen for tredje året på rad. Fra OL har han et individuelt gull og to sølvmedaljer fra Pyeongchang.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer