UNDERDOGS: Sevilla, her med Adil Rami og Vicente Iborra i front på gårsdagens trening, har alt annet enn et favorittstempel før supercupmøtet med Real Madrid på Lerkendal i kveld, men Andalucia-laget håper å overraske. Foto: Thomas  Rasmus Skaug / Dagbladet
UNDERDOGS: Sevilla, her med Adil Rami og Vicente Iborra i front på gårsdagens trening, har alt annet enn et favorittstempel før supercupmøtet med Real Madrid på Lerkendal i kveld, men Andalucia-laget håper å overraske. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Varsler knallhardt kjør mot Zidanes elever i Trondheim:
- De skal ikke få puste

Sevilla-kapteinen håper alle gode ting er tre.

TRONDHEIM (Dagbladet): I kveld møtes Real Madrid og Sevilla i UEFAs supercupfinale på Lerkendal.

Til tross for at spillere som Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Pepe og Toni Kroos mangler, er naturligvis Champions League-vinner Real Madrid favoritt.

Real-sjef Zinedine Zidane, som sa i går at han er fornøyd med supercupvrakede Martin Ødegaard, har nemlig uansett en slagkraftig tropp å velge fra.

I troppen til Europa League-vinner Sevilla er det imidlertid litt lenger mellom de aller grommeste fotballnavnene, men Adil Rami, Jevhen Konopljanka og Steven N'Zonzi er - om ikke annet - relativt kjent navn for norske fotballfans.

- Skal ikke få puste

Lagets kaptein, Vicente Iborra, erkjenner at Real Madrid er storfavoritt.

- De er helt klart favoritter, men det er de i nesten hver eneste kamp de spiller. Det betyr ikke at vi er her for å se på. Vi er her for å vinne og gjøre det vanskelig for dem. Vi kjenner dem godt, og vet at de stiller med et slagkraftig lag selv om de har noen spillere ute med skade, sier Iborra.

STJERNESPEKKET: Real Madrid mangler flere store stjerner i kveld, men Luka Modric og Co stiller med et slagkraftig mannskap likevel. Foto: Thomas  Rasmus Skaug / Dagbladet
STJERNESPEKKET: Real Madrid mangler flere store stjerner i kveld, men Luka Modric og Co stiller med et slagkraftig mannskap likevel. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Vi skal kjempe hele veien. Real Madrid-spillerne skal ikke få puste der ute. Det er slik vi tenker. Vi går for tittelen, sier han, og hinter om at Sevilla kommer til å presse høyt i kveld.

Sevilla vant Europa League for utrolige tredje gang på rad sist sesong, da Liverpool ble slått fortjent 3-1 i finalen i Basel.

Det betyr naturligvis at de også spiller i UEFAs supercupfinale for tredje gang på rad. De to foregående versjonene har imidlertid vært lite å skryte av for de røde.

Bitter tap

I 2014 ble det 0-2-tap for nettopp Real Madrid, mens det i fjor endte med et bittert 5-4-tap for Barcelona. Sevilla tok ledelsen, men så ferdige ut da Barca gikk opp til 4-1 etter 52 minutter.

Laget slo imidlertid hardt tilbake med tre scoringer, og sikret ekstraomganger. Da de fleste trodde det gikk mot straffekonk, satte Barcelonas Pedro inn 5-4 etter 115 minutters spill.

Sevilla-angriper Vitolo innrømmer at tapet var smertefullt.

- Det var tøft for oss å tape etter å ha kommet tilbake fra 1-4. vi fortjente den tittelen, men fotballen gir deg alltid nye sjanser og i år får vi en ny sjanse til å vinne trofeet for fansen vår, sier han.

Lagkaptein Iborra mener det ikke handler om revansj selv om Sevilla tapte for nettopp Real Madrid for to år siden.

- Vi er her for tredje gang på rad fordi vi har jobbet hardt for det. Vi klarte ikke å vinne i 2014 eller 2015 - og vi vet ikke om det kommer flere sjanser - så det eneste vi kan gjøre er å utnytte muligheten nå, sier han.

Store endringer

Andalucia-laget har solgt unna en rekke spillere for store overgangssummer de siste årene, men har vært smarte når de har hentet nye spillere. De har klart å holde nivået oppe selv om det har vært relativt store endringer i troppen nesten hver sommer.

Denne sommeren er intet unntak, men Iborra er ikke bekymret for at trenden skal snu.

- Det er klubbfilosofien vår. Vi vet hva som har skjedd de siste årene og vi er vant til det. Spillere drar hver sommer, men filosofien er større enn alt annet. Klubbens verdier overlever selv om manageren eller spillerne byttes ut, sier han.

DEN STØRSTE PÅ BENKEN: Zinedine Zidane, her før gårsdagens pressekonferanse i Trondheim, kan vinne sin andre tittel som Real-boss i kveld. Foto: Thomas  Rasmus Skaug / Dagbladet
DEN STØRSTE PÅ BENKEN: Zinedine Zidane, her før gårsdagens pressekonferanse i Trondheim, kan vinne sin andre tittel som Real-boss i kveld. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Suksesstrener Unai Emery forlot Sevilla for å ta over Paris Saint-Germain i sommer. Valget som ny trener falt på Jorge Sampaoli, som kommer fra suksess med Chiles landslag.

Den nye sjefen sa nei til Argentina for å kunne lede Sevilla. Det var åpenbart ingen enkel beslutning.

- Å trene Argentina har vært drømmen hele livet, men muligheten kom da jeg akkurat hadde tatt over Sevilla og begynt med et nytt prosjekt, så jeg sa nei. Nå gleder jeg meg til å forsøke å vinne en tittel med Sevilla. Det er ikke min fortjeneste at vi er i denne finalen, men vi skal uansett forsøke å vinne den, sier han.

  • Real Madrid-Sevilla spilles klokka 20.45 i kveld, og sendes på Viasat4.