Varsler luftangrep mot Spania

Nils Johan Semb innrømmer at de spanske spillerne er bedre enn hans egne. Går Norge til EM?

 • Fotballdebatt: Hvordan skal Norge spille mot spanjolene? ULLEVAAL (Dagbladet.no): - Vi møter et lag med større individuelle ferdigheter enn oss, sier Semb etter at han har fått summet seg etter trekningen i Frankfurt.

  - Men det er mulig. Vi er et godt fotballag, og vanskelige å slå.

  Nå reiser landslaget til bortekamp i Spania 15. november, med retur på Ullevaal fire dager seinere. Og landslagssjefen har allerede staket ut kursen som gir norsk EM-billett.

  - Det blir lite hælspark, lite tunneller og andre ting, sier Semb.

  Nøkkelordet blir i stedet stram defensiv organisering, og håpet er å score på en sjelden sjanse i de to kampene.

  - Vi skal være dødsvanskelige å spille mot, sier landslagssjefen.

  Flo, Flo, Flo!


  Lange Flo-pasninger blir det garantert mot spanjolene. Så mange at Semb sjøl fleiper med at det er aktuelt å hente NRK-ekspert Jostein Flo ut av pensjonstilværelsen.

  - Vi vet at vi må være gode på det vi er gode på, sier Semb og legger ikke skjul på at Spania var den verste motstanderen å få i playoff.

  - Vi må være realistiske. Det hadde vært helt andre muligheter med Latvia, Wales eller Skottland. Eller ett av de andre åtte lagene.

  Norges store drøm er å reise hjem fra Spania uten å slippe inn mål.

  - Vi vet vi ikke kommer til mange sjanser. Det må du være julenisse for å tro på. Men vi kan skape sjanser, og da må vi sette dem.

  Landslagssjefen har nå sjansen til å forlenge sin Norges-karriere med sju måneder. Med tap i playoff er det slutt for Semb.

  At Hellas dro hjem fra Spania i EM-kvaliken med tre poeng er ikke noen trøst for ham.

  - Det var et ran. Det hender at lag vinner 1-0 på en heldig dag.

  Og det er akkurat en slik lykkedag Norge trenger 15. november.

  Edruelig Semb


  Og ikke Erik Myggen Mykland. Det synes i hvert fall ikke Semb, som heller på nytt vurderer å overtale Ørjan Berg til å stille opp med flagget på brystet igjen til skjebnekampene.

  - Ørjan er en klassespiller, sier A-treneren.

  Han var ikke så positiv til å snakk om at Myggen skal spille for Norge igjen.

  - Åltså, nå må vi være litt edruelige her, svarte Semb.

  Sjefen sparer i stedet festen til Ullevaal.

  - Vi skal være maks forberedt og spille på et maksimalt nivå. Vi skal ha et godt utgangspunkt borte, og så fotballfest hjemme, sier han.

  (Dagbladet.no)

SKEPTISK:</B> Nils Johan Semb mener Spania, rangert som 3. beste lag i verden, fort kan spille seg til EM-finale. Hvis de slår Norge ut.
SPANSK JUBEL:</> Slike scener vil ingen nordmenn se. Her feirer det spanske laget sin første scoring i 4-0-kampen mot Armenia lørdag.