Marca: Disse 14 spillerne vil Real Madrid ha ut

Varsler massiv opprydding: - Ødegaard og Bale må ut

Gareth Bale, Martin Ødegaard og James Rodríguez er blant de 14 spillerne som ikke figurerer i Zinedine Zidanes planer i Real Madrids A-stall neste sesong, ifølge Marca.

IKKE I ZIDANES PLANER: Martin Ødegaard og Gareth Bale (t.v.) er blant Real Madrid-spillerne som ikke blir satset på neste sesong, erfarer Marca. Der Bale må jakte en ny permanent arbeidsgiver, blir trolig Ødegaard lånt ut igjen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
IKKE I ZIDANES PLANER: Martin Ødegaard og Gareth Bale (t.v.) er blant Real Madrid-spillerne som ikke blir satset på neste sesong, erfarer Marca. Der Bale må jakte en ny permanent arbeidsgiver, blir trolig Ødegaard lånt ut igjen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Den spanske storavisa Marca lister i dag opp hvilke spillere som skal være i Real Madrids planer kommende sesong, hvilke som er usikre, hvilke som er ønsket inn og hvilke som må ut for å finne seg nye klubber.

I sistnevnte kategori finner vi 14 spillere, deriblant stjernespillere som Gareth Bale, Keylor Navas, Mateo Kovacic og James Rodríguez, samt det norske stortalentet Martin Ødeaard. Også Iscos framtid i Real Madrid skal være usikker, ifølge den spanske storavisa.

- Disse må ut om Zinédine Zidane skal få plass til sine største navn på ønskelista, skriver Marca - og sikter til spillere som Paul Pogba, Eden Hazard, Donny van de Beek, Miralem Pjanic, Christian Eriksen, Luka Jovic og Ferland Mendy.

OPPRYDDING: Real Madrid varsler stor opprydding. Her er Marcas vurdering av hvem som blir satset på av midtbanespillerne. Spillere markert i grønn blir. Spillere i oransje er usikre. Spillere i rødt må ut og finne seg nye klubber. Noen av dem permanent, andre for utlån. Ødegaard er nevnt i sistnevnte kategori.
OPPRYDDING: Real Madrid varsler stor opprydding. Her er Marcas vurdering av hvem som blir satset på av midtbanespillerne. Spillere markert i grønn blir. Spillere i oransje er usikre. Spillere i rødt må ut og finne seg nye klubber. Noen av dem permanent, andre for utlån. Ødegaard er nevnt i sistnevnte kategori. Vis mer

Heller ikke Dani Ceballos og Marcos Llorente skal være i Zidanes planer, mens Martin Ødegaard nevnes i samme åndedrag som Mateo Kovacic, James Rodríguez og Oscar Rodriguez i kategorien utlånsspillere som er forventet å forbli i andre klubber på lån.

Ødegaard forventes altså å bli lånt ut for en ny periode, der Bale ønskes solgt på permanent basis.

Marcos Llorente må også ut, ifølge Marca, mens Raúl de Tomas og Borja Mayoral kan komme til å returnere til Real Madrid etter sine utlånsperioder i henholdsvis Rayo Vallecano og Levante. Framtida til Lucas Vázquez og Mariano Díaz skal også være usikker.

Ødegaard om ryktene

Både Marca og den nederlandske avisa De Telegraaf har tidligere rapport at en to år lang utlånsavtale til Ajax er den mest sannsynlige utfallet for Martin Ødegaard kommende sesong.

Konfrontert med ryktene sier Martin Ødegaard selv:

- Jeg vil hjelpe Vitesse til å kvalifisere seg for Europa League i sesongavslutningen her. Det er mitt fokus, sier Ødegaard til Voetbal International i forkant av sesongens siste kamp i nederlandsk klubbfotball mot mot VVV Venlo.

- Etter sesongavslutningen vil jeg reise med det norske landslaget og deretter sette meg ned sammen med Real Madrid. Jeg har fortsatt kontrakt med dem.

Roses

Ødegaards russiske trener Leonid Slutskij mener at den norske 20-åringen er god nok for Real Madrid allerede nå.

- Jeg har jobbet med mange toppspillere, og han er en av de beste. Martin er også briljant, og selvfølgelig drømmer vi om å beholde ham, men det er ikke riktig for hans del å bli her, sa Vitesses manager nylig til NOS.

- Det rette for Ødegaard er å spille på et helt annet nivå. Jeg vet lite om Real Madrid, men slik som de spiller nå, er han klar til å spille der også. Han er klar for å ta et nytt steg.

IKKE GODT NOK: Martin Ødegaard mener Norge etter hvert ble for baktunge, og må lære av feilene under kampen mot Sverige. Reporter: Fredrik N. Filtvedt. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Positiv til Zidane-retur

Ødegaard har tidligere uttalt at han tror Zidanes retur til Real Madrid er positivt for hans vedkommende.

- Jeg tror at det er veldig positivt. Han hadde noen veldig suksessrike år der, og han kjenner klubben og spillerne godt. Spillerne kjenner ham, og det var godt samspill sist. Jeg tror det er helt perfekt.

- Og for din egen del?

- Jeg tror at det er positivt. Jeg kjenner ham godt og har et godt forhold til ham. Jeg hadde ham i mange år både på 2.- og 1.-laget.

Utvikling

Ødegaard har hatt en strålende sesong for Vitesse i den nederlandske toppdivisjonen og endelig fått sluttproduktet som manglet i Heerenveen, hvor underliggende tall hentydet at nordmannen var uheldig og hadde mange marginer imot.

Denne sesongen har strålende tekniske involveringer blitt supplert med tellende resultat - og totalt 16 målpoeng på 28 seriekamper fra start for Vitesse.

Ødegaard (20) er rangert som nr. 7 i den Eredivisie på spillerbørsen til det anerkjente whoscored.com, blant annet like foran Ajax' vidunderbarn Frenkie de Jong (21), som har signert for Barcelona med en overgangssum på nesten 750 millioner norske kroner.

De seks spillerne som er foran Ødegaard på whoscoreds ranking er Hakim Ziyech, Luuk de Jong, Dusan Tadic, Steven Berghuis, Hirving Lozano og Steven Bergwijn. Alle disse seks spiller for topp 3-klubbene Ajax, PSV Eindhoven og Feyenoord. Ødegaard er den eneste på topp 10-lista som ikke spiller for én av disse tre klubbene.

Vitesse er for øvrig nr. 5 i Eredivisie, som Ajax topper før serieavslutningen. Ødegaard lanseres som en sannsynlig erstatter for Ajax' stjerneving Hakim Ziyech, som har vært den beste spilleren i ligaen i flere sesonger.

Ødegaard og Vitesse møter VVV-Venlo borte kl. 19.30 i kveld.