Varsler Northug-svar denne uka

Kan bli helt avgjørende for hvilken straff han risikerer.

- GALSKAP: Petter Northug kom fra instruktørjobb på Trysil sommerskiskole da han ble stoppet av politiet. Dagen før reagerte Trond Støfring sterkt på kjøringa hans. Reporter: Emilie Rydning / Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Svarene på urin- og blodprøvene som Petter Northug avla etter at han ble stanset av politiet på E6 i Ullensaker, kan komme denne uka. Det opplyser Karoline Ekeberg, politiadvokat i Øst politidistrikt, til Dagbladet.

– Det tar normalt opptil 3 uker, og vi er i tredje uka nå. Så den bør komme i løpet av disse dagene, skriver Ekeberg i en e-post til Dagbladet.

Northug sa på sin pressekonferanse i Trondheim at han ikke følte seg ruset da han ble stoppet av politiet. Spyttprøven av ham var positiv, men slike tester sier ikke noe om hvorvidt verdiene er høye eller lave, og testene kan også gi falske positive svar. NRK omtalte i forrige uke en forskningsrapport som konkluderte med at 87,1 prosent av dem som får positivt svar på spyttprøven, får negativt svar på blodprøven.

Svaret på prøven kan uansett bli helt avgjørende for hva slags straff langrennslegenden risikerer.

Ruskjøringen er i utgangspunktet det mest alvorlige siktelsespunktet mot Northug, og skulle analysen av prøvene vise nivåer som tilsvarer under 0,5 i promille, vil det normalt ikke danne grunnlag for ubetinget fengsel i seg selv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer