Varsler ny rolle

Ståle Solbakken tenker så det knaker rundt hvem som skal inn i kapteinsteamet sammen med Martin Ødegaard. Treneren varsler at Erling Braut Haaland kommer inn i en rolle i teamet.

INN I KAPTEINSTEAMET: Erling Braut Haaland. Foto: Geir Olsen / NTB
INN I KAPTEINSTEAMET: Erling Braut Haaland. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

MARBELLA (Dagbladet): Martin Ødegaard ble pekt ut som landslagskaptein da Ståle Solbakken offentliggjorde sin første tropp 12. mars. Men det skal også inn en visekaptein og muligens et par spillere til i kapteinsgruppa.

Erling Braut Haaland (20) erkjenner at han har fått blod på tann. Da Ødegaard måtte ut med skade mot Gibraltar onsdag, overtok målmaskinen bindet.

STOLT: Erling Braut Haaland fikk prøve seg som kaptein mot Gibraltar da Martin Ødegaard måtte ut. Her gratulerer han Jonas Svensson med 3-0-scoringen. Foto: NTB
STOLT: Erling Braut Haaland fikk prøve seg som kaptein mot Gibraltar da Martin Ødegaard måtte ut. Her gratulerer han Jonas Svensson med 3-0-scoringen. Foto: NTB Vis mer

- Et stort øyeblikk. Jeg håper det går bra med kapteinen vår, sier han om Ødegaards overtråkk.

- Så får jeg steppe inn som vikar når han ikke er i stand til å være kaptein.

Kapteinen gikk ut i pausen, da Norge slo Gibraltar 3-0 i VM-kvaliken. Bindet gikk videre til Haaland, som fikk ha det på seg i 17 minutter, før han ble byttet ut. Deretter gikk det til Joshua King.

I TENKEBOKSEN: Landslagssjef Ståle Solbakken. Foto: Geir Olsen / NTB
I TENKEBOKSEN: Landslagssjef Ståle Solbakken. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

Solbakken sier dette om en potensiell rolle som visekaptein for Haaland:

- Han er i alle fall i kapteinsgruppa. Så er det første gang at jeg er sammen med gruppa. Det er naturlig at jeg må kjenne litt mer på det.

- Hvem består gruppa av?

- Foreløpig er den for det meste i mitt hode. Den er ikke lagt ut verken for spillerne eller noen andre.

Men Solbakken bekrefter at Haaland er i gruppa.

Under Lars Lagerbäck kom Norges kaptein, Stefan Johansen, i et bisart lys. I perioder var han ikke fast på laget. Slike ting er med på å ødelegge autoriteten din i rollen.

En kaptein skal gjerne være en talisman og lederfigur - og trenerens forlengede arm inn mot spillergruppa. Hvis Haaland blir et tospann med Ødegaard - som visekaptein og kaptein - velger Solbakken utvilsomt spillerne med høyest status i gruppa.

Det forrige kapteinsteamet besto - foruten Johansen - av Omar Elabdellaoui, Joshua King og Ødegaard.

SVARER: Rosenborg-legende, Jan Ivar «Mini» Jakobsen, er kritisk til landslagsguttas bruk av hårstrikk. Dette sier Patrick Berg om kritikken. Video/Reporter: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Uansett hva Solbakken lander på:

Norge forberedte seg i går til den andre kampen i VM-kvaliken. Den spilles mot Tyrkia i Malaga lørdag. Tyrkerne sjokkerte med å vinne 4-2 over Nederland onsdag.

- Det blir en voldsom tøff kamp. De slo Nederland, så det er et bra lag. Vi må levere på vårt beste for å ha en mulighet, sier Haaland til TV 2.

- Hver kamp er viktig, spesielt denne.

Gruppevinneren kvalifiserer seg til Qatar-VM i 2022. Lag nummer to går til playoff.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer