Ole Gunnar Solskjær om valget av kaptein

Varsler nyhet: - Mange kandidater

Ole Gunnar Solskjær sier at de snart vil kunngjøre hvem som blir kaptein for Manchester United denne sesongen.

MANGE KANDIDATER: Ole Gunnar Solskjær holder kortene tett til brystet når det gjelder valget av ny kaptein. Reporter/video: Fredrik N. Filtvedt / Kristoffer Løkås / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ole Gunnar Solskjær har mange valg han må ta når det nå nærmer seg seriestart i Premier League, deriblant hvem som skal være klubbens kaptein.

Antonio Valencia var kaptein i fjor, men ecuadorianeren fikk minimalt med spilletid, og forlot klubben i sommer til fordel for LDU Quito i hjemlandet.

Til Dagbladet forteller Solskjær at han har ei lang liste med kandidater.

- Vi har en del gode kandidater, sa Solskjær til Dagbladet i forkant av treningskampen mot Kristiansund.

Varsler snarlig kunngjøring

Ashley Young tok kapteinsbindet i Valencias fravær forrige sesong. Det er derimot usikkert hvor mye spilletid veteranen får i den kommende sesongen, med Luke Shaw fast på venstreback og Aaron Wan-Bissaka på høyreback.

- Hva ser du etter i en kaptein?

- Det er mange ting. En ledertype både på og utenfor banen. Hvordan du representerer deg selv og laget. Både jeg og Roy Keane har vært kaptein i forskjellige kamper, og vi er to vidt forskjellige personligheter, sier Solskjær.

Nordmannen bruker David de Gea som eksempel overfor Manchester Uniteds hjemmeside.

- Det er høyrøstede spillere, men også typer som David, som har en verdi med tanke på hva han har gjort og at han kommer til å spille majoriteten av kampene, sier Solskjær.

Nordmannen varsler videre at de snart vil komme med en kunngjøring.

STABILITET: Ole Gunnar Solskjær ser mange grunner til at United skal være med å kjempe om troféer. Nordmannen mener stabilitet blir nøkkelen. Vis mer

Legende lanserer Matic

I løpet av sommeren har Manchester United hatt fire forskjellige kapteiner: Ashley Young, Paul Pogba, Nemanja Matic og Juan Mata.

Førstnevnte kommer til å beholde kapteinsbindet fram til de eventuelt bestemmer seg for noen andre, har Solskjær tidligere sagt.

José Mourinho sa i sin tid at Pogba aldri kom til å være kaptein for United igjen, men Solskjær er ikke av den oppfatning.

United-legenden Bryan Robson, som var kaptein for klubben i tolv år, lenger enn noen annen spiller, har selv lansert Matic som sin favoritt.

- Det er alltid flott å høre noen som Bryan Robson si noe sånt. Det betyr mye for meg, og gjør meg glad. Jeg er en av de mest erfarne spillerne på laget akkurat nå, og uansett hvilken rolle jeg har, ønsker jeg å lede lage på den beste måten jeg kan, sa Matic til The Mirror tidligere denne uka.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer