<strong>I STORFORM:</strong> Flere av de norske landslagsgutta kan bytte klubb i sommer.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
I STORFORM: Flere av de norske landslagsgutta kan bytte klubb i sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Landslagsguttas hektiske høst

Varsler overgangsfest

Mandagens seier over Nord-Irland fikk landslagsgutta til å glise igjen. Men nå kan det gå mot klubbytte for flere av dem.

Publisert

Det norske landslaget imponerte stort da de valset over Nord-Irland og vant til slutt 5-1. Det norske landslaget har fått stadig flere spennende spillere inne i troppen.

Martin Ødegaard og Erling Braut Haaland er to åpenbare navn som kommer til å følges tett av hele verden i henholdsvis Real Madrid og Borussia Dortmund.

Men det er flere spillere som linkes bort fra klubbene sine i løpet av høsten. Det kan skje unormalt mye aktivitet blant norske spillere på overgangsmarkedet i høst. Noen er nær overgang allerede, mens andre skal visstnok bli fulgt tett av store klubber.

Nå handler det om å finne en klubb man kan spille jevnlig for.

- Det tror jeg alle skjønner er viktig, og det vet spillerne også. Samtidig er det de som styrer valgene i livene deres, så det kan vi ikke legge oss for mye borti, sier Per Joar «Perry» Hansen.

Disse har blitt koblet til nye klubber den siste tida:

Alexander Sørloth (24)

Trabzonspor-spissen har, i likhet med Erling Braut Haaland, vært et hett navn i Fotball-Europa. Han ryktes å være i forhandlinger med Red Bull Leipzig. Den tyske toppklubben har nylig mistet stjernespiss Timo Werner til Chelsea, og dermed trenger de sannsynligvis en ny mann inn.

Sørloth imponerte med to scoringer mot Nord-Irland på mandag, og han har hatt en eventyrlig sesong for tyrkiske Trabzonspor. Med sine 29 scoringer er han den utlendingen med flest scoringer i løpet av en sesong i klubbens historie.

Leipzig-manager Julian Nagelsmann har bekreftet at det er interesse for Sørloth overfor den tyske avisa Bild.

Perry lovpriser landslagsspissen.

- Han kan spille i en topp fem-liga. Han har prøvd seg i Crystal Palace, men det er forskjell på ligaene og klubbene som spiller der. Går du til Liverpool får du mange flere sjanser enn i Palace, og som spiss vil man skape og få mange sjanser, sier Lars Lagerbäcks assistent.

<strong>USIKKER FRAMTID:</strong> Alexander Sørloth kan finne på å bytte klubb i sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
USIKKER FRAMTID: Alexander Sørloth kan finne på å bytte klubb i sommer. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Joshua King (28)

Nok en norsk stjernespiss som kan bytte klubb. King har vært en del av Bournemouths Premier League-eventyr siden opprykket i 2015. Sammen med spillere som Ryan Fraser og Callum Wilson har han vært en viktig mann de siste åra.

King ble koblet til Manchester United i januar, men klubbene klarte ikke å komme til enighet den gangen.

- Jeg skal ikke lyve, for jeg hadde veldig lyst til å dra dit i januar. Men det som skjedde, skjedde. Og jeg vet hvorfor ting skjedde. Vi får bare vente og se. Det er mye som er åpent, sa King til TV 2 før landslagskampen mot Østerrike.

King har selv vært taus om framtida, og sa blant annet på pressekonferansen i forkant av Østerrike-kampen at han ikke ville lage overskrifter.

Engelske Telegraph meldte nylig at Aston Villa har lagt inn et bud på King med en sum som skal ligge på rundt 180 millioner kroner, men nå ser det ut til at de har fått sin spiss i Ollie Watkins.

Perry mener at det er på Premier League-nivå han hører hjemme.

- Det er nok mange som kunne tenke seg å hente King. Så jeg håper de finner en ny adresse med Premier League bakpå drakta. Samtidig kan det likevel være andre klubber i andre ligaer som kan være interessant. Der må han tenke på det med familien og det økonomiske, sier han.

<strong>NEDRYKK:</strong> Joshua King rykket ned med Bournemouth i sommer. Nå kan han være på vei bort. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NEDRYKK: Joshua King rykket ned med Bournemouth i sommer. Nå kan han være på vei bort. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Kristoffer Ajer (22)

Ajer kom til Celtic i 2016, og har etter hvert etablert seg som blant deres beste og viktigste spillere. Nordmannen er en fast mann i forsvaret til skottene, og hans tidligere agent Tore Pedersen har kommet med hint om klubbytte tidligere.

- Han forlenger ikke med Celtic og forsvinner i sommer. Det er flere klubber som er interesserte uten at jeg kan gå mer innpå navn. Det er mange som har fulgt han over en lengre periode, sa Pedersen i mars.

Klubber som AC Milan skal ha vært interessert i Ajers tjenester. Sunday Post hevdet tidligere i sommer at Milan vil legge 250 millioner kroner på bordet for å sikre seg den tidligere Start-spilleren.

<strong>CELTIC-PROFIL:</strong> Kristoffer Ajer har imponert i Celtic de siste sesongene. Foto: NTB Scanpix
CELTIC-PROFIL: Kristoffer Ajer har imponert i Celtic de siste sesongene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Markus Henriksen (28)

Den nå frigitte Hull-spilleren må vi anta at finner seg en ny klubb i løpet av sommeren. Hans opphold i Hull ble preget av både oppturer og nedturer, og forrige sesong var nordmannen utlånt til Bristol City.

Til tross for at hans spilletid varierer på klubbnivå, har han spilt mye under Lars Lagerbäck. Flere av kampene har vært av det imponerende slaget - blant annet sist mot Nord-Irland.

Nå kan han være på vei til Portugal.

VG hevder nemlig at Henriksen nærmer seg Porto, Champions League-vinneren fra 2004. Han skulle etter planen dra til Portugal for å forhandle med klubben mandag, hevder avisa.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med Joshua King og Markus Henriksens agent Jim Solbakken, uten hell.

<strong>UTEN KLUBB:</strong> Markus Henriksen forlot Hull gratis, og ser nå etter ny klubb. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
UTEN KLUBB: Markus Henriksen forlot Hull gratis, og ser nå etter ny klubb. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Vis mer

Haitam Aleesami (29)

Den norske venstrebacken står uten klubb om dagen etter at han rykket ned til Ligue 2 med franske Amiens. Før han møtte til landslagssamling trente han og King med Stabæk.

Foreløpig har det vært få rapporter rundt Aleesami, men han har tidligere vært klar på at han ønsker seg en klubb på høyt nivå i Europa.

- Jeg er åpen for et nytt land. Tyskland, Spania eller England. Jeg liker meg best i topp fem-ligaer om det ikke er en virkelig storklubb i et annet land. Frankrike og Italia er heller ikke utelukket, sa venstrebacken til Nettavisen kort tid før landslagspausen.

Aleesami er også en betrodd mann hos Lagerbäck. Han står med 30 landskamper for det norske landslaget.

Aleesami er også en mann vi må regne med finner seg en ny klubb i løpet av høsten - sannsynligvis i en av de beste ligaene.

<strong>FERDIG:</strong> Haitam Aleesami (t.v.) var i Amiens i bare én sesong. (Photo by Paul Faith / AFP)
FERDIG: Haitam Aleesami (t.v.) var i Amiens i bare én sesong. (Photo by Paul Faith / AFP) Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer