Spania - Norge, kl. 20.45 lørdag

Varsler prat med Real Madrid

- Jeg skal si mitt. Så får jeg høre hva de tenker, sier Martin Ødegaard, som forbereder EM-kvalifisering mot Spania.

FORBERDER KAMP: Martin Ødegaard ankommer landslagets trening før kampen mot Spania lørdag. Mats Møller Dæhli til venstre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
FORBERDER KAMP: Martin Ødegaard ankommer landslagets trening før kampen mot Spania lørdag. Mats Møller Dæhli til venstre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

OLIVA (Dagbladet): Martin Ødegaard (20) og Norge teller ned til lørdagens EM-kvalifisering mot Spania. Det skjer i idylliske Oliva, rundt seks mil sør før Valencia.

For Ødegaard kan kampen på Estadio Mestalla bli meget spesiell. Han har allerede et kjent navn i Spania, og det store spørsmålet er om han klarer å spille seg inn på Real Madrid.

Denne sesongen er Ødegaard utlånt til Vitesse i Nederland. Men til Dagbladet forteller han at han kommer til å ha en grundigere prat med Real Madrid til sommeren.

Tema: Veien videre.

- Først og fremst handler om å fullføre sesongen i Vitesse. Så må ta en evaluering etter dette. Jeg skal selvfølgelig si mitt. Og så må jeg høre hva de tenker. Deretter får vi komme fram til noe lurt, sier Ødegaard.

NYTER SOLA: Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard slapper av ved bassengkanten i Oliva. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
NYTER SOLA: Mats Møller Dæhli og Martin Ødegaard slapper av ved bassengkanten i Oliva. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

Han påpeker at det ikke er en ulempe at Zinédine Zidane er tilbake som trener. Han understreker at det likevel er vanskelig å spille seg inn på et av verdens desidert beste fotballag.

Ødegaard har kontrakt fram til 2021. Det er grunn til å tro at samtalene med klubben vil handle om den fortsatt ser potensialet i ham. Tilbakemeldingene denne sesongen er i alle fall oppløftende:

- Jeg har fått veldig mange positive tilbakemeldinger. Jeg vet at de følger med og ser alle kampene. De er tett på, men det er vanskelig å spille seg inn på Real Madrid. Vi får ta en avgjørelse sammen og finne ut hvordan jeg best kan utvikle meg.

- Hva går tilbakemeldingene ut på?

- Når jeg gjør mål, så er de fornøyde. Jeg er også blitt bedre defensivt. Og jeg er blitt mer direkte i spillet. Jeg får tilbakemeldinger på flere ting.

- Hvordan ser du på at Zidane er tilbake som trener?

- Jeg har et godt forhold til ham. Jeg har hatt ham på andrelaget (Castilla). Og jeg startet en cupkamp da han var der. For min del er det positivt. Men det er selvfølgelig vanskelig uansett å spille seg inn på laget.

Ingen eksperter som følger Vitesse er i tvil om at Ødegaard har tatt ytterligere steg. De siste ukene er han også blitt koblet til storklubben Ajax.

- Hva er sannheten?

- Sannheten er at det er mange rykter. Og jeg vet ikke sannheten om dem. Sånn er det alltid i fotballen. Rykter hører alltid med når du gjør det litt bra. Men jeg vet ikke om det med Ajax stemmer, sier Ødegaard.

Spania er klar favoritt mot Norge. Tirsdag venter Sverige hjemme på Ullevaal stadion. Også Romania, Malta og Færøyene er i gruppa som spilles i sin helhet i 2019.