Varsler Qatar-markering

Det norske landslaget ønsker å legge press på FIFA til å være hardere mot myndighetene i Qatar i forbindelse med VM.

GODT FORHOLD: Landslagskaptein Martin Ødegaard skøt av lagkamerat Erling Braut Haaland under et pressetreff i forkant av landskampen mot Gibraltar onsdag. Ødegaard fortalte også litt om hva som blir viktig for ham i hans ferske rolle som kaptein. Video: NFF. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MARBELLA/OSLO (Dagbladet): Landslagssjef Ståle Solbakken har allerede vist hvor stor tiltro han har til Martin Ødegaard (22), ved å gi ham kapteinsbindet.

Nå er duoen for første gang samlet med resten av spillergruppa, etter at Solbakken tok over jobben etter Lars Lagerbäck.

Solbakken har allerede fått litt tid til å snakke med spillerne, om Qatar-VM og den økende praten i fotballen om en mulig boikott. Solbakken har tidligere uttalt at boikott ikke er veien å gå, men vil samtidig legge press på myndighetene i landet.

- Vi hadde en veldig fin time i går, hvor vi var sammen etter den taktiske gjennomgangen og spist middag. Da hadde vi en time med Qatar-diskusjoner, hvor spillerne fikk komme med sine erfaringer, opplevelser og tanker, det samme med støtteapparatet. Og så brukte vi litt ekspertise på Teams, så de kunne spørre de som har et bredere kunnskapsgrunnlag, om ting de lurte på eller gjerne ville ha mer utdypende forklaringer om, sier Solbakken.

Konkret plan

Han forteller at de er i gang med noen konkrete ting, når det gjelder å presse FIFA til å være enda mer direkte og hardere mot myndighetene i Qatar - og følgelig stille større krav til dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer