Varsler revansj for Solskjær-flopp

Erik Thorstvedt og Kasper Wikestad spår en opptur for Donny van de Beek (25), men tror en annen profil kan være ferdig i Manchester United.

PÅ TRENING: Manchester Uniteds Donny van de Beek på Rajamangala National Stadium under en treningsleir i Bangkok. Foto: NTB/REUTERS/Athit Perawongmetha
PÅ TRENING: Manchester Uniteds Donny van de Beek på Rajamangala National Stadium under en treningsleir i Bangkok. Foto: NTB/REUTERS/Athit Perawongmetha Vis mer
Publisert

For snart to år siden ble Donny van de Beek (25) hentet til Manchester United fra Ajax for rundt 400 millioner kroner, men den nederlandske midtbanespilleren har foreløpig ikke blitt den suksessen de røde djevlene ønsket.

Under Ole Gunnar Solskjær, den daværende United-manageren som hentet Van de Beek, fikk 25-åringen knapt spilletid, og etter at Solskjær fikk sparken ble han lånt ut til Everton, men heller ikke der fikk han mange sjanser.

Men med sin tidligere Ajax-trener Erik ten Hag som ny Manchester United-manager kan Van de Beek få en ny vår på «Drømmenes Teater», tror TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

- Det er mange spillere som gleder seg til å få inn en ny trener, for da er det nye lodd og nye gevinster. Alle stiller i utgangspunktet relativt likt. For Van De Beek er det åpenbart, med den nederlandske linken til Ten Hag, sier Thorstvedt til Dagbladet.

PROFIL: TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2/NTB
PROFIL: TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt. Foto: Øyvind Ganesh Eknes/TV 2/NTB Vis mer

Stusser over kjøp

Thorstvedt mener at Van de Beek trolig går inn i sesongoppkjøringen med optimisme, nå som han får en slags sjanse nummer to i Manchester United, men spør seg likevel om hvorfor Solskjær i det hele tatt hentet Van de Beek.

- Han har fått begrenset med muligheter, og man kan spørre seg: «Hvorfor kjøpte de ham egentlig?», for de har jo aldri brukt ham. Han føler nok at dette har vært veldig frustrerende - at han ble hentet til en klubb der det egentlig ikke så ut som det var noen plan for hvordan de skulle bruke ham.

Viaplay-kommentator Kasper Wikestad er også spent på Van de Beek etter Ten Hags ankomst.

- Van de Beek tror jeg ganske sikkert kommer til å få en mulighet til å vise seg fram. Manchester United har ikke fått til sånn veldig mye på overgangsmarkedet helt ennå, så det er en posisjon det vil være veldig greit å få i gang han, sier Wikestad til Dagbladet.

Over og ut?

En annen som er tilbake i Manchester United etter å ha vært på utlån forrige sesong er Anthony Martial (26).

Thorstvedt tror den franske angriperen er ferdig i Manchester United.

SKUFFET: Anthony Martial har ikke fått det til å stemme i Manchester United. Foto: NTB/Dave Thompson, Pool via AP
SKUFFET: Anthony Martial har ikke fått det til å stemme i Manchester United. Foto: NTB/Dave Thompson, Pool via AP Vis mer

- Det løpet føler jeg på mange måter er kjørt. Han scoret i debuten og hadde en fantastisk start, men han hadde et dårlig utlån i Sevilla, og det virker som at fansen har mistet troen på ham. Han virker å være inne i en blindvei, og jeg tviler om at han klarer å få den United-karrieren på skinner igjen, forteller Thorstvedt.

Han fortsetter:

- Jeg tror det beste for ham er å dra til en annen klubb. Problemet er at han tjener sykt mye penger, og at ingen toppklubber vil ha ham.

Wikestad ser i utgangspunktet heller ikke for seg en renessanse for Martial i Manchester United, men er likevel åpen på at partene kan få det til å fungere igjen.

For selv om United-manager Ten Hag på en pressekonferanse mandag uttalte at Cristiano Ronaldo blir værende i klubben, har internasjonal presse hevdet at 37-åringen ønsker seg vekk.

- Martial stiller jeg meg tvilende til. Jeg føler at de bruene er brent, men jeg var inne på tanken, hvis Cristiano Ronaldo drar, hvem kan de egentlig hente på overgangsmarkedet? Det virker ikke å være rare greiene. Sånn sett tror jeg Ten Hag gjør lurt i å sjekke om Martial likevel kan være noe, mener Wikestad.

FØLGER PREMIER LEAGUE: Viaplay-kommentator Kasper Wikestad. Foto: Shad Madian / Dagbladet
FØLGER PREMIER LEAGUE: Viaplay-kommentator Kasper Wikestad. Foto: Shad Madian / Dagbladet Vis mer

Kanskje Dybala?

Han sier videre at Manchester United har brukt mye penger på Martial - penger de neppe får tilbake ved et salg.

- Sånn sett kan det være verdi i å prøve igjen. Samtidig er det ikke sånn at Martial er uprøvd i Manchester United, heller. Han har fått tillit i forskjellige perioder i klubben, uten å ta de mulighetene, sier Wikestad.

Hvis Martial eller Ronaldo skulle bli solgt er den tidligere Juventus-spissen Paulo Dybala blant navnene som har blitt linket til Manchester United. Wikestad utelukker ikke at de røde djevlene vil forsøke seg på den argentinske angriperen, som er klubbløs etter Juventus-exiten.

- Jeg vil tro at desperasjonen begynner å melde seg etter hvert, og da har jeg tenkt at Dybala er det ene alternativet som kanskje er der. De jakter en angriper fra en høy hylle, men det er ikke så mange spillere som er på den hyllen. Og de som kunne vært noe er ikke tilgjengelige lenger, har byttet klubb eller signert ny kontrakt. Sånn sett er det svært få tilgjengelige, og da kan Dybala være et alternativ.

- For storsigneringer som Harry Kane og den type stjerner - det skjer ikke?

- Nei, nei. Nei. Sjanseløst, svarer Wikestad til slutt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer