Varsler sanksjoner

- Vi må ha svar fra NFF før helga, sier NISO-boss Morgan Andersen kategorisk. Før helga er i dag, og hvis så ikke skjer, setter NISO og spillerfronten seg ned og begynner å diskutere sanksjoner.

- Vi har snakket om hva vi kan gjøre hvis det ikke blir noen avtale, fortsetter Morgan Andersen til Dagbladet.

Streik er kastet inn som en spekulasjon - masseboikott er en annen.

Men bare NISO vet.

- Jeg vil ikke gå ut i media og si hva vi har snakket om, men ja - vi er forberedt hvis det vi ikke tror kommer til å skje, skjer, sier Morgan Andersen.

I dag er NFF inne i den fjerde dagen med finsliping.

Hvem eier hvem?

Det avgjørende spørsmålet er det som har ridd norsk fotball som ei mare siden klokka slo 2001: Rettighetene til spillernes navn, signatur og bilde.

- Vi er enige om det også - det handler bare om få det ned på papiret, sier Morgan Andersen enkelt.

Der man står i dag - men som NFF med jurister etter tre dager fortsatt ikke har klart å få ned på papiret - er ifølge NISOs oppfatning av Manchester-møtet følgende:

Verden rundt

Utenlandsproffene har rettighetene til sitt eget navn, bilde og signatur på alle avtaler som går verden rundt - Norge inkludert. Det betyr at den Pepsi-reklamen Ole Gunnar Solskjær ble hudflettet for i fjor, er grei skuring ved signering av den nye avtalen.

De kan også gjøre sponsoravtaler med hvem de vil i England, Kongo eller hvor det måtte vær på kloden. Men de kan ikke gjøre eksklusive avtaler for Norge med firmaer som bryter med Team Norway-sponsorenes bransjeeksklusivitet.