VARSLER KAOS: Generalsekretæær Stein Opsal i Norges Skiforbund advarer for kaos i sponsormarkedet om Henrik Kristoffersen vinner fram med sitt krav om egen sponsor på hjelmen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VARSLER KAOS: Generalsekretæær Stein Opsal i Norges Skiforbund advarer for kaos i sponsormarkedet om Henrik Kristoffersen vinner fram med sitt krav om egen sponsor på hjelmen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Sponsorstriden mellom Kristoffersen og NSF

Varsler sponsorkaos om Kristoffersen vinner i retten: - Vi har 15-20 verdensstjerner. Jeg advarer på det sterkeste

Generalsekretær ser for seg et sponsorkaos om Henrik Kristoffersen vinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Generalsekretær Stein Opsal i Norges Skiforbund advarer mot et kaos i sponsormarkedet om Henrik Kristoffersen og hans far vinner fram i retten.

Striden står om muligheten for Kristoffersen til å bære emblemet til Red Bull på hjelmen.

- Vi har 15-20 verdensstjerner. Jeg advarer på det sterkeste om vi ender med at alle skulle begynne å jakte sine egne sponsorer til emblemet på hjelmen, sa Opsal.

Skipresident Erik Røste støtter modellen som ikke frigjør sponsorplass på hodeplagg.

- Hele ski-Norge sto bak vedtaket som ble sendt ut på høring, fortalte Røste fra vitneboksen.

Han sa også:

- Ingen kan få startlisens, om de ikke forholder seg til de reglene og avtaler som Skiforbundet har inngått med sine utøvere.

Faren Lars Kristoffersen fortalte i retten onsdag at han hadde hatt positive samtaler med Telenor under prosessen. Men at det etter hvert utviklet seg til en umulighet for å få fram en avtale.

BETENKT: Henrik Kristoffersen har grunn til å være betenkt. Striden mellom ham og NSF har havnet i retten. Her står han og betraker samtalen mellom trener Lars Mæland (t.v.) og kommunikasjonssjef Espen Graff etter 8. plassen i Sölden i verdenscupåpningen.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BETENKT: Henrik Kristoffersen har grunn til å være betenkt. Striden mellom ham og NSF har havnet i retten. Her står han og betraker samtalen mellom trener Lars Mæland (t.v.) og kommunikasjonssjef Espen Graff etter 8. plassen i Sölden i verdenscupåpningen.Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Opsal hevdet i retten at alpinlandslagets hovedsponsor Telenor følte seg presset og mest av alt ville unngå en rettssak.

- De ønsket ikke å komme ut i noe som kunne gi en omdømmeproblematikk. Vi ønsker å verne om våre sponsorer. Men Telenor ønsket at vi skulle se om det var mulig å finne en løsning, fortalte Opsal om tilnærmingen fra Telenor til et eventuelt opplegg med en egen sponsor på hjelmen ved siden av Telenor.

Eventuell forføyning

Partene befinner seg i retten nå. I denne omgang for å teste om en eventuell forføyning kan utferdiges, slik at Henrik Kristoffersen kan kjøre på ski fram til det foreligger dom i den kommende rettssaken som ennå ikke er berammet.

- Marginene er så små i alpint. Åpningen vi fikk med Red Bull ville gjøre mulighetene til Henrik optimale, fortalte Lars Kristoffersen i retten onsdag.

REPRESENTERER SØNNEN: Lars Kristoffersen representerer sønnen Henrik i retten. Han forklarte seg om sponsorstriden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
REPRESENTERER SØNNEN: Lars Kristoffersen representerer sønnen Henrik i retten. Han forklarte seg om sponsorstriden. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Han sa at opplegget rundt alpintlandslaget var godt. Men han mente at med støtten fra Red Bull ville dette optimalisert forholdene til sønnen.

Han stilte seg negativt til fysioterapiopplegget på landslaget.

- Det er for dårlig, kritiserte Kristoffersen.

Han utdypet det slik:

- Et fysikalsk støtteapparat under trening i høyden er viktig. Det er forbundet med høy risiko uten et faglig kompetent personell i bakken.

Kristoffersen mener sønnen hadde nytt godt av en egen fysioterapeut, som er en del av opplegget i en eventuell avtale med Red Bull.

- Det kunne bety det lille ekstra for å kunne vinne for Henrik, sa Kristoffersen.

Tidspress

Han sa at tida er i ferd med å renne ut for Henrik Kristoffersen i forhold til Red Bull.

- De kan snart ikke vente lenger, før de henvender seg til en annen. Det kan skje når som helst, sa Kristoffersen.

Jeg visste at det ville bli en utfordring. I første omgang fikk vi en drikkeflaskeavtale med Red Bull.

Lars Kristoffersen fortalte at han hadde hatt positive samtaler med Telenor, hovedsponsoren til alpintlandslaget.

- De var innstilt på å løse dette på en bra måte. De stilte seg positive til at Henrik kunne skaffe seg en egen privat sponsor, sa Kristoffersen.

Etter at tvisten utviklet seg mellom Kristoffersen og skiforbundet har ikke Lars Kristoffersen kunnet være like tett på sin sønn lenger.

- Jeg vet ikke om jeg kan kalle det sanksjoner, men jeg får ikke være like mye med som tidligere, fortalte Kristoffersen.

Startnekt

Om en eventuell startnekt for sønnen sa Kristoffersen:

- Konsekvensene av en startnekt er at han ikke får stått på ski. Det er bare et sted man kan utøve sin idrett, og det er i world Cup og i FIS. Det finnes ikke noe annet, sa Kristoffersen.

- Det er ikke pengene som er det viktigste her. Det betyr selvfølgelig en del. Men det viktigste er at med Red Bull-opplegget ville vi kunnet toppe opplegget til skiforbundet. Det ville gjort Henrik enda bedre over tid, sa Lars Kristoffersen.

Sportssjef Claus Ryste i Skiforbundet bekreftet i går at startnekt er en form for sanksjon overfor en utøver som ikke innordner seg reglementet.

- Men Henrik har en rettslig uenighet om en rettighet. Selvfølgelig skal han ha anledning til å få prøvet saken sin, uten at det skal føre til noen reaksjoner, sa Ryste.

Generalsekretær Stein Opsal fortalte om de økonomiske omveltningene som kom da spilleautomatinntektene forsvant i 2006.

- Det var gode tider for de aktive inntil da. Men da måtte skiforbundet gjennom en kraftig snuoperasjon. Det var virkelig kritisk med store underskudd, fortalte Opsal.

Svindal

Aksel Lund Svindal kjører med Red Bull-logoen på hjelmen, akkurat som Henrik Kristoffersen ønsker seg.

Om dette fortalte Opsal:

- Da Aksel kom med Red Bull-opplegget var det en vinn-vinn situasjon. I 2009 var dette en riktig avgjørelse at Aksel fikk signere den avtalen. Det var et forbund som var i krise. Inntektene fra dette har vært verdifullt for skiforbundet.

Opsal forteller at det var svært dramatisk for alpinsporten. Trenere ble oppsagt og landslagene sto i fare for å bli lagt ned.

- I stedet for å legge ned norsk alpinsport, valgte vi å sette i gang en dugnad. Vi hadde blant annet en verdensstjerne i Aksel Lund Svindal. Det ville vært helt håpløst å legge ned sporten.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer