Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Varsler stor dopingskandale i Premier League

- Avsløres i morgen.

HVA SKJER I PREMIER LEAGUE? To av de mest respekterte dopinggranskerne i pressen, Hajo Seppelt og Jonathan Calvert, varsler en ny, stor avsløring i morgen. I Premier League.Foto:  REUTERS/Lee Jae-Won/Files
HVA SKJER I PREMIER LEAGUE? To av de mest respekterte dopinggranskerne i pressen, Hajo Seppelt og Jonathan Calvert, varsler en ny, stor avsløring i morgen. I Premier League.Foto: REUTERS/Lee Jae-Won/Files Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den tyske tv-kanalen ARD gravde sammen med den engelske avisa The Sunday Times fram dopingskandalen som både rystet friidretten og sørget for at russiske friidrettsutøvere etter alle solemerker å dømme ikke får delta i sommerens OL i Rio. 

Nå har duoen Hajo Seppelt i ARD og Jonathan Calvert i The Sunday Times gravd mer i dopingproblemet, og denne gangen har de gravd nærmere hjemmet. 

- I morgen kommer neste dopinghistorie. Stor dopingskandale i Storbritannia. Fotball involvert, tvitrer ARD-journalisten Hajo Seppelt i ettermiddag.

Makker i The Sunday Times, Jonathan Calvert, er mer spesifikk.

- Dopingskandalen har utvidet seg til å involvere Premier League-spillere. Les mer i The Sunday Times i morgen, tvitrer han.

Begge har en ekstremt høy kredibilitet etter dopingavsløringene i friidretten, og begge kan vise til en haug med priser for jobben de gjorde. At begge nå, samtidig, varsler en stor dopingskandale i Premier League, vekker umiddelbar oppsikt. 

- Pirrende, tvitrer den respekterte sportsjournalisten i The Guardian, Owen Gibson, om nyheten, og blir neppe mindre interessert av Times-journalist David Collins' tweet:

- Undersøkelsen avslører 150 idrettsmenn som har fått prestasjonsfremmende midler.

Forsida av morgendagens The Sunday Times forteller om en britisk lege som hevder han har hatt 150 idrettsstjerner som klienter. Disse hevder han å ha hjulpet med ulovlige og prestasjonsfremmende midler. 

Kundelista skal inneholde kjente navn fra Premier League, en landslagsspiller i cricket, britiske Tour de France-syklister, tennis-spillere og en boksemester.