<strong>PAPPA:</strong> Kombinertløper Jarl Magnus Riiber har hatt et innholdsrikt år med 14 seire, babylykke og en kneskade.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
PAPPA: Kombinertløper Jarl Magnus Riiber har hatt et innholdsrikt år med 14 seire, babylykke og en kneskade. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

Varsler supervinter: - Går fortere nå

Jarl Magnus Riiber legger bak seg en fantastisk vinter. Nå håper han å bli enda bedre.

Publisert

Kombinertsesongen er i gang, men Jarl Magnus Riiber har fått en annerledes start på seinsommeren på mange måter.

Kombinert-stjerna har blant annet pådratt seg en lei skade i kneet, der han strakk korsbåndet. Men han forsikrer om at han er så å si helt fin nå.

- Det går veldig fint, egentlig. Jeg har fått klarsignal om å kunne hoppe nå. Jeg har ikke kunnet gjort det på rundt to måneder. Men nå har jeg egentlig trent som normalt, sier Riiber (22) til Dagbladet.

Før coronaviruset inntraff, og påvirket hele idrettsverden, var Riiber helt suveren i skisporet. Den foregående sesongen endte med 14 seire av 17 mulige. Likevel tror han på at han kan bli enda bedre.

- Jeg er veldig spent på akkurat det. Nivået på konkurransene blir bare bedre og bedre. Jeg må steppe opp så godt jeg kan, og prøve å forbedre meg hele tida. Jeg tror jeg går fortere i skisporet nå, og jeg håper på flere topphopp. Summen av alt dette håper jeg fører til at jeg får et bedre år nå enn i vinter, sier han.

Coronakrisa positivt

I tillegg har Riiber opplevd babylykke, midt i coronakrisa. I mai ble han pappa til Ronja.

- Det har gått veldig fint. Den siste tida har vært en fin periode, selv om det ikke har vært så mange samlinger. Coronakrisa har kanskje vært positivt for meg, fordi jeg kan være mye hjemme. Hun har vært veldig grei, sier han, og forteller at søvnen nesten ikke har blitt påvirket av hans nyfødte datter.

Selv om han trives veldig med hverdagen han har nå, kan den by på utfordringer etter hvert som han skal reise mer. Han og resten av skieliten har et mesterskap i Oberstdorf i vente. I februar 2021 går mesterskapet av stabelen, dersom ting går som planlagt.

Da må han forsøke å kombinere pappa-livet med karrieren.

- Det har ikke vært et problem hittil, forteller han.

- Men når man etter hvert reiser på World Cup og VM, så kan man sikkert kjenne på det. Den tiden kommer nok, og det blir sannsynligvis tøffere, fortsetter Riiber.

- Hvordan har du opplevd de siste månedene med coronakrisa?

- De siste månedene synes jeg har gått veldig greit. Det har jo vært lite tilfeller i Norge, og vi har jo levd livene så normalt som mulig. Jeg har oppholdt meg mye hjemme i Oslo sammen med familien, sier 22-åringen.

- Litt som karantene

Han forteller at mye av treningen skjer hjemme og hos sine foreldre, som bor 500 meter unna ham og hans lille familie.

- Jeg treffer ganske få mennesker i løpet av en dag uansett som idrettsutøver. Ting er veldig likt som før for min del. Livet som idrettsutøver er litt som karantene, forklarer Riiber.

Selv om det er fortsatt relativt lave smittetall i Norge sammenliknet med resten av verden, har tallene økt noe den siste tida. Det fører til at Riiber må ta noen ekstra forholdsregler.

- Det er ikke sånn at jeg sender Sunna (kjæresten) og Ronja ut i kollektivtrafikken, da tar vi heller bilen i stedet. Jeg prøver å unngå å farte for mye. Når jeg ser at folk nå slipper litt opp (på smitteverntiltak), synes jeg det er litt skremmende, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer