Varsler tøffere tider

KØBENHAVN (Dagbladet): - Det tøffeste i denne jobben er det jeg ikke har kontroll på, sier Nils Johan Semb. Og tenker på skader. Men sjuke fotballspillere kan ikke sende Norge til EM. Og derfor har han bestemt at nok er nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Veien til Portugal sommeren 2004 handler derfor om krav og tøffhet.

- Da vi evaluerte VM-kvalifiseringa fant vi ut at vi i snitt spilte uten fire og en halv av de sentrale spillerne i hver eneste kamp, sier Nils Johan Semb til Dagbladet. - Klart det hadde sin betydning. Men vi er ferdige med skadeproblematikken nå - jeg kan ikke gjøre noe med ting jeg ikke har kontroll på.

Og:

- Derfor kommer jeg ikke til å snakke mer om den heller.

Grundige forberedelser

Allerede i fjor sommer begynte Nils Johan Semb å forberede høstens EM-kvalikkamper. Seks måneder før det hele begynner, gjør han opp følgende status for Dagbladet:

- Jeg har et meget klart bilde av alle aktuelle spillere - både de som er ute og de som er hjemme. Jeg har brukt veldig mye tid på å kartlegge den enkeltes styrker og svakheter. Og jeg ser for meg en kjernegruppe på 13 til 14 spillere. Bak dem er det like mange som er aktuelle når en landslagstropp skal tas ut.

Spillestilen er et annet nøkkelpunkt han har fintenkt. Og fra Norges tradisjonelle 4-5-1 og 4-3-3, til 4-4-2 slik de fleste spillerne vil ha det, synes veien å bli kortere og kortere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer