Doping i fotball

Varsler VM-sjokk: - Fotballspillere doper seg, de også.

FIFA varsler ifølge Expressen at antidopingarbeidet under VM i Russland blir mer omfattende enn noensinne.

DOPING: - Det er ingen grunn til å tro at antidopingarbeidet er bedre i fotballen enn i andre idretter, sier Mads Kaggestad. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko
DOPING: - Det er ingen grunn til å tro at antidopingarbeidet er bedre i fotballen enn i andre idretter, sier Mads Kaggestad. Foto: AP Photo/Alexander Zemlianichenko Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ut fra undersøkelser og dokumenter svenske Expressen har gått gjennom, viser det seg at det fortsatt finnes doping i fotball.

Avisa trekker fram Mexico som en versting, og hevder hemmelige dokumenter avslører at mer enn 50 mexikanske spillere er tatt i doping i løpet av de siste årene - uten å få straff. Det dreier seg om stoffet clenbuterol, som stjernesyklisten Alberto Contador hevdet å få i seg gjennom en biff da han testet positivt i 2010.

Expressen har snakket med Magnus Forssblad, som er lege for det svenske landslaget, og den tidligere mexicanske diskoskasteren Ángel «Memo» Hernández. Mens Forssblad mener doping sjelden forekommer i fotball, er Hernández helt uenig.

- Det er et interessant tema. Jeg har ingen problemer med å si sannheten: Fotballspillere doper seg, de også. Jeg har sett det med egne øyne, sier han.

Han mener EPO og veksthormoner er mest utbredt. Hernández mener FIFA ikke tar doping på alvor.

Ingen tillit

Antidopingekspert og tidligere proffsyklist Mads Kaggestad, mener det ikke er noen grunn til å tro at antidopingarbeidet er bedre i fotball enn i andre idretter. Generelt har han liten tillit til antidopingarbeidet i idrett.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer