Varsleren om Besseberg: - Skremmende

Dopingvarsleren Grigorij Rodtsjenkov står bak flere av beskyldningene mot tidligere IBU-president Anders Besseberg. Nå kommenterer hans advokat granskningskommisjonens rapport til Dagbladet.

I SKJUL: Den verdenskjente dopingvarsleren Grigorij Rodtsjenkov lever i skjul etter å ha avslørt systematisk doping i Russland. Foto: Netflix/Kobal/REX
I SKJUL: Den verdenskjente dopingvarsleren Grigorij Rodtsjenkov lever i skjul etter å ha avslørt systematisk doping i Russland. Foto: Netflix/Kobal/REX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) og deres uavhengige granskingskommisjon, External Review Commission (ERC), la torsdag fram en rapport om tidligere president Anders Besseberg.

Der ble en rekke rystende beskyldninger om korrupsjon og dopingsvindel lagt fram.

Blant annet tar rapporten for seg funn av 13 luksusklokker hjemme hos Besseberg. Klokkene, verdt opp mot 200 000 kroner, skal ha vært personlige gaver til den tidligere skiskytterpresidenten.

Det kommer også fram beskyldninger om gratis jaktturer i Russland og prostituerte som ble stilt til disposisjon på reiser til Russland.

- Ingen overraskelse

Dopingvarsleren Grigorij Rodtsjenkovs beskyldninger mot Besseberg får mye plass i den 220-siders lange rapporten.

Rodtsjenkov har beskyldt IBU for å ha unnlatt å starte etterforskning av blodpass med svært unormale verdier hos russiske utøvere. Slike verdier kan tyde på doping hos utøvere. Informasjonen om de unormale verdiene skal i stedet ha blitt sendt til Russland og det russiske antidopingbyrået (RUSADA).

I tillegg til å beskylde Besseberg og IBU for å skjule dopere, tar rapporten for seg beskyldninger fra Rodtsjenkov om betalinger av flere millioner til Besseberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer