- Vart itj skræmt

RBK og trener Per Joar Hansen brukte fridagen i London til å se Arsenal slå Birmingham 3- 0 på Highbury. I kveld skal de telle opp hvem som er friske nok til å spille der tirsdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LONDON (Dagbladet): Og det ser ikke pent ut. Det ser faktisk så ille ut at Rosenborg-direktør Rune Bratseth dro følgende galgenhumoristiske variant da reservekeeper Ivar Rønningen kom til Highbury fra shopping i Londons west end i går ettermiddag:

-  Jeg har én god og én dårlig nyhet, sa Bratseth til Rønningen.

-  Den gode er at du skal spille mot Arsenal til tirsdag. Den dårlige er at du skal spille høyreback.

Og det er ikke veldig langt unna sannheten. Rosenborgs problemer i det bakerste leddet er så massive at 18 år gamle Alexander Tettey har vært nevnt som midtstopper mot Arsenal. Men det skjer ikke - stortalentet som skal leies ut og få erfaring i Skeid neste sesong skal ikke ødelegges mot Thierry Henry og kompani.

Men:

Noen må spille.

Håper på Hansén

-  Jeg håper at Torjus Hansén blir klar, sier trener Per Joar Hansen til Dagbladet. -  Men jeg er langt fra sikker.

Ørjan Berg, Vidar Riseth og Christer Basma har vært skadet lenge. I tillegg hangler Mikael Dorsin, Robbie Russel, Jan Gunnar Solli, Torjus Hansén og selvfølgelig Roar Strand. Og det som er sikkert er at ingen av dem vil være i nærheten av ett hundre prosent sjøl om de starter.

At motstanderen heter Arsenal, arenaen Highbury og faktum er at hjemmelaget vinne gjør ikke den sportslige juleavslutningen til en ønskedrøm for trønderne.

-  Kall det en utfordring, smiler Per Joar Hansen. -  Etter en lidelse av en førsteomgang mot Esbjerg (2- 1-seier i Royal League på torsdag) viste andreomgangen at det var litt mer saft igjen i oss. Og det alt handler om tirsdag kveld er å vri ut det siste av kluten.

-  Før vi tar den ferien alle lengter etter.

-  Men motstanderen er Arsenal og det kan bli stygt?

-  Har vi den rette mentale innstillingen og tror at det er mulig å gjøre en god kamp, så gjør vi det, sier Per Joar Hansen. -  Arsenal sliter de også - de skremte meg ikke sjøl om de vant lett mot Birmingham. Men det er klart det er spillere der som kan avgjøre en fotballkamp aleine.

-  Og det er det vi skal forhindre.

Vil ned på beina

For Rosenborg handler årets mesterliga avslutning om stolthet. Etter en sesong med like mye slitasje i miljøet på Brakka som i spillerstallen er målet å lande på beina. Men Highbury - med over et halvt lag på skadelista - er ikke akkurat stedet for kattemyke nedslag. Når helsa er hos legen og hodene snart på juleferie.

-  Det blir min jobb, sier Hansen. -  Å få spillerne til å tro at det som ser vanskelig ut er mulig. Og jeg liker utgangspunktet for kampen - et Arsenal som vinne er en fin utfordring.

-  Vi spiller i hvert fall uten press, smiler RBK-treneren.

FILMET FRIDAGEN: Thorstein Helstad og Jan Gunnar Solli hygget seg med å se Arsenal slå Birmingham 3- 0 i går. Tirsdag er det alvor. Da skal de selv ut på banen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer