- Vårt liv er en bryllupsreise

- Jeg visste at Johann var en god skøyteløper, men ikke at han var så berømt i Norge. Og jeg var ikke forberedt på å holde pressekonferanse på bryllupsfesten, sa en lattermild Belinda Stronach til Dagbladet.

I går ble de nygifte hyllet i Oslo av 200 gjester - mange med høy idrettslig kjendisfaktor.

Foruten Belindas og Johanns nærmeste familie, var de tidligere skøytekongene Fred Anton Maier og Sten Stensen på plass - uten skjema og rundetider. Og konkurrenter fra Johanns egen tid på isen, som Geir Karlstad, Ådne Søndrål og Bart Veldkamp - trenerne Svein Håvard Sletten og Hans Trygve Kristiansen møtte i mørkt antrekk.

IOC-representant og tidligere LOOC-general Gerhard Heiberg var hjertelig til stede med kona Cath.

Og diskrete Securitas-vakter i mørke dresser passet på både brudeparet og gjestene. Sikkerhetsopplegget rundt Stronach-familien er enormt, spesielt av hensyn til Belindas to barn fra et tidligere ekteskap. Ingen får lov til å ta bilder av ungene.

Trives i Norge

Nyttårsaften giftet vår tidligere skøytekonge seg med den styrtrike canadiske Magna-direktøren Belinda Stronach i Beaver Creek i Colorado. Da var det 30 gjester til stede - forloverne og den aller nærmeste familien.

- Dette er første gang jeg er i Norge, og jeg trives allerede. Naturen er skjønn og alle er så hyggelige, sier Belinda.

- Vi har sett mye av Oslo, og jeg tror vi har vært innom de fleste muséene. Og selvsagt har jeg smakt på geitosten.

- En hingst

Johann og Belinda er lykkelige og fleipen sitter løst mellom de to. På Dagbladets spørsmål om hva som gjorde at hun falt for den pensjonerte skøytekongen, bare lo hun.

Johann kom henne i forkjøpet, og svarte elegant:

- Fordi jeg er en hingst.

Så ett minutts latter...

Planen var at festen skulle være på et hotell i Holmenkollen. I siste øyeblikk ble planene endret.

- Canadiere tror de er verdensmestere på ski. Jeg turte ikke ta sjansen på å friste noen til å sette utfor bakken utpå natta, sier Johann.

Mer latter...

- Men jeg er god til å stå på ski, altså, sier Belinda Stronach.

- Mye bedre enn meg, svarer Johann.

Solskinn

Etter ti ukers ekteskap, har ikke paret vært på noen skikkelig bryllupsreise. De har heller ingen planer om å reise bort.

- Hva skal vi med bryllupsreise? spør Belinda.

Og svarer sjøl:

- Vårt liv er en eneste lang bryllupsreise fullt av solskinnsdager.

I går koste Johann og Belinda seg sammen med mennesker som står dem nær. Festen var litt formell, men mest med løs snipp. Etter at Johann og Belinda hadde ønsket gjestene velkommen, bød brudeparet på kanapéer med reker, fisk og kjøtt og utsøkte viner med rød og hvit farge.

Gil Edwards og Vigdis Wigthes sørget for musikalske godbiter mens gjestene koste seg på dansegolvet. Og skøytelandslagets sjefsklovner Petter Andersen og Lasse Sætre gikk rundt og smilte til alle med påsatte røde klovneneser.

- Belinda er ei vakker jente. Johann har vært veldig heldig, sier Petter til Dagbladet.