Våryr Gunnar har tro på «nye» Viking

STAVANGER (Dagbladet) Viking - FK Haugesund 4- 0. Gunnar Aase er endelig skadefri og tilbake i favorittrollen på flanken. Samtidig framstår Stavangers fotballstolthet med mer guts og vilje enn på lenge. Viking blir definitivt bedre enn fjorårets åttendeplass.

- Vi spiller ikke så mye på tvers, og har i hele vinter terpet på å gå hurtigere i angrep. I dag lyktes vi godt, selv om Haugesund ikke er noen målestokk. I alle fall ikke i dag, sier en våryr, men småsjuk Gunnar Aase.

«Gunni'en» kom rett fra senga, og forlot banen ved halvtid. For influensaen han har hatt de siste fire dagene hadde ikke helt sluppet taket.

- Det gikk greit. Egentlig ble jeg overrasket over at jeg holdt ut 45 minutter, sier Aase.
- Jeg trives mye bedre som flankespiller enn som midtbane eller spiss.

Dessuten er variasjonen mye større nå- med langpasninger, spill gjennom midtbaneleddet og høyt press. Jeg tror vi vil overraske mange i år, håper Aase.

Svenskeimport

Årets utgave av Viking teller også nye spillertyper. Svenskeimporten Magnus Svensson (fra Halmstad) er som en strikkmotor på midten.

- Magnus kommer til å bli en meget nyttig tilvekst, skryter trener Poul-Erik Andreasen.
- Mange vil nok se et «annerledes-Viking» i forhold til fjoråret. Da truet vi ikke bakrommet godt nok, men nå tvinges spillerne til å se mulighetene der, sier Andreasen, og snakker i reneste Drillo-ånd.

Ny target-man

For med islandske Richardur «Rikki» Dadason på topp, har Viking fått nok et alternativ. Lange baller mot hodet hans- med flankespillerne Gunnar Aase og U21s Bjørn Berland på Leo-løp.

- Jeg mangler fremdeles et mål. Men jeg føler at samarbeidet fungerer bra, sier Vikings Reykjavik-import med 14 A-landskamper for geysir-landet.

  • Målene ble scoret av: Bjørn Berland, Vegard Skogheim, Magnus Svensson og Christian Flindt Bjerg.