Vasil Kiryienka knep tempotronen fra Tony Martin

Første tempo-VM uten Martin på pallen siden 2009. Vegard Stake Laengen beste norsk.

VASILY KIRYIENKA: Ble verdensmester på tempo. AFP PHOTO / JAIME REINA
VASILY KIRYIENKA: Ble verdensmester på tempo. AFP PHOTO / JAIME REINA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RICHMOND (procycling.no): Vasily Kiryienka vant verdensmesterskapet i temposykling. Hviterusseren vant foran Adriano Malori fra Italia og franske Jérome Coppel.

Kiryinka er mangeårig nasjonal mester , og har to tredjeplasser fra tempo-disiplinen i VM-sammenheng. Tidligere i år vant 34-åringen en snaut 60 kilometer lang tempoetappe i Italia rundt.

Den store favoritten, Tony Martin, som har tre VM-gull på displinen, var ti sekunder bak Kiryienka allerede på første mellomtid og klarte aldri å true hviterusseren. Til slutt endte tyskeren på en sjuendeplass. Det var første mesterskap siden 2009 Martin ikke var på pallen i VM-sammenheng.   Vangstad ikke fornøyd Norge stilte med to ryttere på enkeltstarten, Vegard Stake Laengen og Andreas Vangstad. Vangstad endte på en 42. Plass, 3:43 bak Kiryienka mens Stake Laengen ble nummer 37 3:25 bak.   Sistnevnte var ikke fornøyd med resultatet, men at han er fornøyd med hvordan han angrep rittet.  

- Jeg hadde en plan om å åpne ganske frisk, for å ta en sjanse. Jeg følte jeg sto ganske bra på første og andre mellomtid, men så ble det ganske tungt mot slutten. Skulle jeg syklet på nytt, tror jeg ikke at jeg skulle gjort så mye annerledes. Jeg vil heller satse på et kanonløp og kanskje gå på en smell, enn å sikre inn et mellomgodt resultat, sier Andreas Vangstad til procycling.no.  

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.