Vasser i Drillos fotspor

Det var en gang en smart sogning som valgte Drillo før Sky Channel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALETTA (Dagbladet):

DET STÅR EN plakat med en slagstøvel på asfalten utenfor Fotballmuseet på Ullevaal Stadion. Symbolikken er grei. Det meste Norge har prestert i denne sporten er blitt til langs veien med mannen som en gang eide den støvelen.

Fottøyet til Egil Drillo Olsen er for lengst historisk, men fotsporene hjelper fortsatt hver gang våre beste trenere er i ferd med å gå seg vill i egne og andres drømmer om hva som er den beste fotballen..

Det er tida for å minne om den veien i det vi ser ut til å glippe enda et internasjonalt sluttspill.

Den gang vi nådde de sportslige målene våre skjedde det med en nøye planlagt, fellesskapsbasert overgangsfotball. Omtrent akkurat som Åge Hareide og landslaget har spilt på sitt beste i denne EM-kvalifiseringen.

I skuffelsen over at det likevel ikke ser ut til å holde, gjelder det å huske hvorfor Norge vinner i denne sporten. Særlig nå som mange som bestemmer i den hjemlige fotballen, velger å utstyre seg selv med selektiv hukommelse.

Da er det dags for noen gamle historier.

FOR EKSEMPEL om hvorfor Drillo på slutten av 1980-tallet fikk lov til å nærme seg landslagsmiljøet igjen. Han var ikke spesielt populær i de viktigste korridorene på Ullevaal Stadion den gangen, og det var noen greie grunner for skepsisen. Egil Olsen var en sosial særing med en lett ubestemmelig fortid som kommunist. Han så skygger av personlige fiender på høylys dag, var langt flinkere med fjelltopper enn med småprat og hadde ingen strøken CV som fotballtrener.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer