Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vasseur frikjent i dopingsak

Dopinganklagene mot den franske syklisten Cedric Vasseur er blitt frafalt.

Dermed går Cofidis-rytteren fri i den omfattende dopingsaken mot det franske sykkellaget, ifølge en juridisk kilde av nyhetsbyrået AFP. Vasseur har lenge hevdet at bevismaterialet mot ham var forfalsket, og franskmannens B-prøve viste heller ikke spor av doping.

Vasseur, som tidligere har kjørt i den gule ledertrøya i verdens største sykkelløp, Tour de France, har vært suspendert siden april. Da leverte han en hårprøve som viste spor av kokain.

Derfor kunne han heller ikke delta i årets Tour sammen med Cofidis-mannskapet, som siden januar har vært i dopingjegernes søkelys.

Den franske rytteren ble så rasende over å bli utestengt fra Tour de France at han i sluttene av juni varslet at han ville saksøke både arrangørene av Touren og sitt lag Cofidis.

Sju andre syklister er fortsatt under etterforskning: Massimiliano Lelli, David Millar, Philippe Gaumont, Robert Sassone, Mederic Clain, Marek Rutkiewicz og Daniel Majewski, så vel som legen Boguslaw Madejak og manager Oleg Kozlitine.

(®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media