Vasseur sikret første franske seier

Hushovd føler seg som en ny mann.

(Dagbladet.no): De fleste ekspertene regnet med at et brudd ville gå helt til mål på dagens 230 kilometer lange etappe, og spådommene slo til.

Kurt Asle Arvesen hadde på forhånd annonsert at han gikk for seier, men dessverre ble det Jens Voigt som endte i det avgjørende bruddet fra CSC-laget.

11 mann i front ble redusert til fem mann 25 kilometer fra mål, og i spurten var veteranen Cedric Vasseur (36) fra Quickstep de nødvendige centimeterne foran.

Franskmannen brukte lite krefter i bruddet, og var smartest de siste 100 meterne. Dermed sørget han for Frankrikes første seier i årets Tour.

- Han var usedvanlig smart. Han gjorde ikke noen jobb, og knallet til på den siden de ikke hadde regnet med. Alle så til venstre, mens Vasseur kom dundrende til høyre, oppsummerer TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad.

Sandy Casar tok den sure andreplassen, mens Michael Albasini ble tredjemann.

Gledelig sett med norske øyne var at Thor Hushovd har ristet av seg sykdommen. Nordmannen kom seg gjennom dagens etappe uten problemer, men ble stengt inne da hovedfeltet spurtet om de siste poengene.

Sebastian Chavanel knep 11. plassen like foran Tom Boonen, mens Hushovd trillet inn til 17. plass.

KOM PÅ BLINDSIDA: Cedric Vasseur tok de andre på senga og vant med noen få centimetere. Foto: AFP
KOM PÅ BLINDSIDA: Cedric Vasseur tok de andre på senga og vant med noen få centimetere. Foto: AFP Vis mer

Det tok han ikke så tungt.

- Jeg ble innelåst, men det blir aldri det samme å spurte for en 11. plass som for en seier, sier Hushovd til TV 2.

Nå er det 50 poeng opp til Tom Boonen i kampen om den grønne trøya. Den kampen er avblåst for Hushovds del.

- Det er for mye, men jeg fokuserer på etappeseire. Jeg følte meg mye bedre, og var en helt ny mann i dag. De siste tre dagene har jeg hatt det forferdelig, smiler Hushovd.

Vasseur sikret første franske seier