Vatikanet kritiserer Reals pengebruk

- Må spørre seg om det er forsvarlig.

STORSLAGENT: Cristiano Ronaldo ble presentert foran ett nærmest fullsatt Santiago Bernabeu. Portugiseren kostet Real Madrid 830 millioner kroner.  Foto: AFP PHOTO / DANI POZO
STORSLAGENT: Cristiano Ronaldo ble presentert foran ett nærmest fullsatt Santiago Bernabeu. Portugiseren kostet Real Madrid 830 millioner kroner. Foto: AFP PHOTO / DANI POZO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Manchester United-legenden Sir Bobby Charlton kalte salget av Cristiano Ronaldo til Real Madrid «vulgært», men fair.

Fernando Torres har også kritisert det spanske hovedstadslaget for den elleville pengebruken, mens Barcelonas finansdirektør har lurt på hvor alle pengene kommer fra.

Nå føyer også Vatikanet seg inn i rekken av de som kritiserer Florentino Perez og Real Madrid for å bruke så mye penger i en tid hvor resten av verdensøkonomien er i krise.

- Det er bra å spørre seg om pengene som betales av Real Madrid president i en periode med økonomiske og finansielle kriser er forsvarlig fra et rent økonomisk synspunkt, eller om de er uforklarlig selv under markedets regler, skriver redaktør Geatano Vallini i vatikanets avis Osservatore Romano, ifølge nyhetsbyrået Reuters.- Det er nødvendig å se om summene er forenlige med, eller destabiliserende, for fotballen, skriver redaktøren.

Perez har tidligere forsvart pengebruken, og mener Real Madrid tjener på rekordkjøpene i lengden.

• Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer