Vått og vilt

Vannspruten sto, og bilene sklei rundt på banen etter den tropiske regnstormen i starten av gårsdagens formel 1-runde i Malayisia. Michael Schumacher havnet også i grusen, men vant likvel sin sjette seier på rad. Som førstemann på 48 år.

- Det er moro å være så dominerende, men vi vet at det ikke blir slik i hvert race. Det var spesielle forhold, og vi mestret dem best, sier Schumacher, som vant foran Ferrari-kollega Rubens Barrichello.

Det ble både dramatikk og komikk på Sepeng-banen som for tredje gang arrangerte formel 1-runde.

Løpet startet med to omstarter. Da løpet kom i gang, tok Schumacher raskt ledelsen, men mot slutten av andre runde begynte det å hølje ned. Schumacher hadde Barrichello hakk i hæl, og begge spant - som synkronsvømmere - rett av banen. De klarte å holde seg i gang, og kom seg til depotet for å skifte dekk.

Feil dekk

Og da startet komikken - for publikum, og panikken i Ferrari-teamet. Barrichello kom først inn, men det var Schumachers nye dekk som sto klare. Kaoset hos de røde varte i ett minutt og 12 sekunder - en evighet for gutter som sjelden kjører under 200 km/t - før Schumacher kom seg på banen igjen.

Men i ventetida gjorde tyskeren et valg som avgjorde løpet. På Ferrari-bilene satt det nå dekk som sitter både på tørt og vått underlag. Konkurrentene valgte jevnt over dekk for regnvær.

- Det var mitt valg. Vi visste at det ville bli vanskelig til å begynne med, men at dekkene ville bli bedre om regnet stoppet, sier Schumacher.

Fikk hjelp

I denne fasen av løpet kjørte i tillegg sikkerhetsbilen foran feltet i seks runder. Dette ga Ferrari-bilene en sjanse til å kjøre innpå teten, og da sikkerhetsbilen svingte av banen i 10. runde tok det Schumacher bare seks runder før han var i tet igjen.

- Det var helt umulige forhold da regnet sto på som verst. Jeg er sikker på at akkurat da var sikkerhetsbilen den raskeste, sier Schumacher.

Resten av løpet holdt regnet seg borte. Schumacher opparbeidet seg en klar ledelse, og cruiset inn til seier.

- Herlig, sier han.

Snart historisk

I 1952- 53 vant Ferraris Alberto Ascari ni seirer på rad. Schumacher er nå tre seirer unna den rekorden. Med 46 seire totalt er han fem bak Alain Prosts rekord på 51. I 34 løp har Schumacher hatt beste startposisjon. Et godt stykke bak avdøde Ayrton Sennas 65.

Men Schumacher sjøl tenker ikke så mye på at han nærmer seg de historiske.

- Det er jo hyggelig, men for meg teller ikke slikt like mye som enkeltseirer og mesterskap. Jeg liker følelsen av triumf etter hardt arbeid best, sier han.

CHAMPAGNE-FEIRING:</B> Schumacher (til høyre) og lagkamerat Rubens Barrichello spruter ned Ferrari-teamets tekniske direktør Ross Brawn med champagne.