Vebjørn alvorlig skadd

Vebjørn Rodal har fått brist i foten, og nå henger EM deltakelsen i en syltynn tråd. - Hvis Vebjørn løper nå blir det brudd, ikke brist, sier trener Kjell Arve Husby til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kjell Arve Husby og Vebjørn Rodal nekter imidlertid å gi opp håpet om start i Budapest.

Urokkelig tro

- Inntil noe annet er bevist er Team Rodal ukuelige optimister. Riktignok risikerer vi å bare ha fire-fem dager løpetrening før kvalifiseringen, men det får gå.

- Det betyr vel at målsetningen om gull forsvinner?

- Alle som har greie på sport vet at en flere uker lang periode før et mesterskap uten kvalitetstrening ikke er ideelt. I første omgang er målet å bli løpbar, i det neste å nå finalen. Klarer han det, er det mesterlig i seg selv med tanke på oppladningen, sier Husby.

Tirsdagens røntgenundersøkelse oppdaget brist i metatarsbeinet i venstre fotbue. Det som så ut som et ufarlig kutt i hælen etter 800-meterløpet på Bislett, har altså utviklet seg til å bli en tretthetsbrist.

- Inntil videre blir det alternativ trening med svømming, sykling, styrketrening og løping i vann. Vebjørn er flink til ikke å syte. Han er i stabilt humør og fokuserer på det som er positivt. Nå får han i hvert fall testet psyken sin, og det ser ut til å gå imponerende bra, sier Husby.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer