Vebjørn alvorlig skadd

Vebjørn Rodal har fått brist i foten, og nå henger EM deltakelsen i en syltynn tråd. - Hvis Vebjørn løper nå blir det brudd, ikke brist, sier trener Kjell Arve Husby til Dagbladet.

Kjell Arve Husby og Vebjørn Rodal nekter imidlertid å gi opp håpet om start i Budapest.

Urokkelig tro

- Inntil noe annet er bevist er Team Rodal ukuelige optimister. Riktignok risikerer vi å bare ha fire-fem dager løpetrening før kvalifiseringen, men det får gå.

- Det betyr vel at målsetningen om gull forsvinner?

- Alle som har greie på sport vet at en flere uker lang periode før et mesterskap uten kvalitetstrening ikke er ideelt. I første omgang er målet å bli løpbar, i det neste å nå finalen. Klarer han det, er det mesterlig i seg selv med tanke på oppladningen, sier Husby.

Tirsdagens røntgenundersøkelse oppdaget brist i metatarsbeinet i venstre fotbue. Det som så ut som et ufarlig kutt i hælen etter 800-meterløpet på Bislett, har altså utviklet seg til å bli en tretthetsbrist.

- Inntil videre blir det alternativ trening med svømming, sykling, styrketrening og løping i vann. Vebjørn er flink til ikke å syte. Han er i stabilt humør og fokuserer på det som er positivt. Nå får han i hvert fall testet psyken sin, og det ser ut til å gå imponerende bra, sier Husby.

Smertene styrer

Friidrettsforbundets lege, Ove Talsnes, sier at Vebjørn ikke kommer til å løpe i EM hvis han fortsatt har vondt i foten.

- Det er smertene som styrer prosessen nå, og det er ikke aktuelt å gi noe smertestillende.

- Hvorfor ikke?

- Fordi en slik løsning ville medført at skaden ville blitt større og langt mer alvorlig. Vebjørn Rodal selv har ingen kommentarer om skaden. Han ønsker bare å være i fred for å kunne konsentrere seg mest mulig om å bli frisk.