Vebjørn Rodal knekker smertene før start

I fjor gikk Vebjørn Rodal bare til fysioterapeut når han kjente smerter. Nå går han til behandling to ganger i uka selv når han er frisk.

I går løp Vebjørn Rodal andre etappe i Holmenkollstafetten for Oppdal. Han løp laget opp fra 19. plass til 5. plass i løpet av den 1100 meter lange andre etappen. Etterpå konstaterte Rodal at kroppen var like fin. Ankelplagene fra 1998 og 99 er borte. Jevnlig behandling og massasje er litt av forklaringen. - Før tok jeg det etter behov. Nå er jeg i forkant. Jeg går til fysioterapeuten uten at jeg nødvendigvis kjenner skavanker. Før gikk jeg bare om jeg kjente et eller annet, sier Rodal til Dagbladet. Idrettssjef Per Øyvind Mørk i Friidrettsforbundet har stresset dette temaet overfor eliteutøverne: - Utøverne våre har blitt eldre. De må forstå dette sjøl, og klare det sjøl. Vebjørn har gradvis blitt flinkere og flinkere. Nå går han til behandling to ganger i uka - som planlagt, sier Per Øyvind Mørk. - Jeg bruker fysioterapeut forebyggende. Alt er ikke like funksjonelt som det var, sier Vebjørn Rodal til Dagbladet.

  • Fram til debuten på bane i Florø 8. juni (400 meter), skal Rodal gjennom steintøff kvalitetstrening. Tradisjonelt har syre- og spensttreninga vært viktige suksessfaktorer for Rodal.

sindre.halkjelsvik@dagbladet.no