FORTSETTER? Christina Vukicevic droppet hele 2013-sesongen, og har fortsatt ikke gitt beskjed om hun ønsker å fortsette på toppnivå. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FORTSETTER? Christina Vukicevic droppet hele 2013-sesongen, og har fortsatt ikke gitt beskjed om hun ønsker å fortsette på toppnivå. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Vebjørn Rodal tror Christina Vukicevic legger opp

- Blir overrasket om hun kommer tilbake.

(Dagbladet): Bare noen uker før friidrettssjef Ronny Nilsen presenterer neste års elitetropp, har Christina Vukicevic (26) fortsatt ikke sagt fra om hun kommer til å satse fullt mot EM i Zürich på seinsommeren 2014.

- Jeg vet ingenting om Christinas planer. Dette må hun nesten si noe om selv. Det er veldig vanskelig å uttale seg før jeg vet hva hun ønsker, sier Nilsen til Dagbladet.

26-årige Vukicevic er Norges desidert beste kvinnelige hekkeløper gjennom tidene.

Hun tok i sin tid sølv både i junior-VM og junior EM og kan vise til en 4. plass fra EM i 2010. Den personlige rekorden hennes på 100 meter på 12,74 fra 2009 er fortsatt norsk rekord.

Dalende formkurve De siste årene har imidlertid hekkeprinsessen slitt med å oppnå gode tider. Hun mistet VM i 2011 med skade, OL i London på grunn av dårlig form og valgte å stå over 2013-sesongen på grunn av en ankeloperasjon og manglende motivasjon.

OL-gullvinner og friidrettsekspert Vebjørn Rodal sier at det begynner å bli i seineste laget hvis Vukicevic har planer om å satse mot neste års EM.

- Det begynner å bli litt seint, men jeg må understreke at jeg ikke har snakket med henne siden i sommer. Hun har uansett en lang vei å gå i forhold til å komme tibake på det nivået hun var, sier Rodal, og legger til:

- Jeg vet ikke om hun har comebackplaner, men skal hun tilbake handler det både om å være skadefri og å være ekstremt motivert. Hun må ha masse god, hard og riktig trening for å komme tilbake.

- Lang og bratt vei tilbake - Kan man nesten anse det som om hun har lagt opp?

- Jeg blir overrasket hvis noe annet vil vise seg.

- Når er det for seint for henne å satse?

- Det spørs hva hun har gjort i sommer og fram til nå, men den veien blir lang og bratt. Jeg tror samtidig at Christina er så ambisiøs at hun ikke vil satse på noe comeback på NM-nivå. Hvis hun har planer om å satse, kommer hun til å gjøre det skikkelig, sier Vebjørn Rodal til Dagbladet.

Døra står åpen Sportssjef i Friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, sier at døra stadig står åpen for Vukicevic, men at hun eventuelt må ta den tida hun trenger.

- Landslagsuttak og slike ting går sin gang uavhengig av når Christina måtte opplyse om at hun vil tilbake, så sånn sett har hun tid. Men om hun bestemmer seg for å satse igjen, er det ikke en selvfølge at hun skal rett inn på elitelaget. Husk at hun har vært lenge ute, sier han.

BLIR OVERRASKET: Friidrettsekspert og OL-vinner Vebjørn Rodal innrømmer at han blir overrasket hvis Christina Vukicevic noen gang kommer tilbake på toppnivå. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
BLIR OVERRASKET: Friidrettsekspert og OL-vinner Vebjørn Rodal innrømmer at han blir overrasket hvis Christina Vukicevic noen gang kommer tilbake på toppnivå. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Du har ikke satt noen tidsfrist?

- Nei. Det som er viktig er at vi på et tidspunkt setter oss ned for å ta en prat, sier Nilsen.

Trakk seg tilbake Christina Vukicevic var med til årets friidretts-VM som TV 2s ekspert i sommer, men har ellers hatt lite kontakt med pressen etter at Dagbladet 12. november i fjor avslørte at far og ekstrener Petar Vukicevic innrømmet å ha forhørt seg om ulovlige stoffer.

Ifølge Aftenposten bor hekkeløperen sammen med forloveden Vadim Demidov i Moskva. Midtstopperen spiller for tida i klubben Anzji Makhatsjkala.

Christina Vukicevic har ikke svart på Dagbladets henvendelse om hun har tenkt til å satse videre som friidrettsutøver.

• Friidrettsforbundet regner med å presentere elitetroppen for 2014 i midten av desember.

• 2013-troppen besto av Ezinne Okparaebo, Ingvill Måkestad Bovim (ble mamma), Karoline Bjerkeli Grøvdal, Margrethe Renstrøm (var skadet hele sesongen), Tonje Angelsen (skadet nesten hele sesongen), Jaysuma Saidy Ndure, Henrik Ingebrigtsen, Andreas Thorkildsen, Runar Steinstad og Eivind Henriksen.

VENTER PÅ SVAR: Sportssjef i Friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, vet ikke hvilke framtidsplaner Vukicevic har. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
VENTER PÅ SVAR: Sportssjef i Friidrettsforbundet, Ronny Nilsen, vet ikke hvilke framtidsplaner Vukicevic har. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer