Vebjørn trener for fullt igjen

- Jeg er tilbake i rute, sier Vebjørn Rodal. Denne uka har han testet seg i to tøffe kvalitetsøkter. Begge var så oppløftende at han stiller til start på 800 meter allerede i Bergen onsdag i neste uke.

Etter kollapsen på 800 meter i Roma 7. juli, tok Vebjørn treningsfri ei uke. Han hadde godt av hvileperioden. Symptomene på overtrening er nå borte.

- Det føles sånn. Jeg ser ikke bort fra at jeg kan komme i veldig bra form til VM, sier Vebjørn til Dagbladet.

Han tabbet seg ut før Bislett Games og trente altfor hardt uten å sette av tid til restitusjon. Derfor gikk han forsiktig fram før han tok opp igjen hardtreninga denne uka.

- Nå fungerer jeg anaerobt. Jeg klarer å presse meg og jobbe med syre, sier han.

VM-Outsider?

Onsdag så han Wilson Kipketer vinne 800 meteren i Paris med én sko. Vebjørn tror ikke det er mulig å frata Kipketer gullet i Sevilla.

- Det kan se sånn ut. Han er i en klasse for seg. Imponerende å løpe så bra med bare en sko, sier Vebjørn.

Sjøl har han bestemt seg for å droppe 800 meteren i Monte Carlo 4. august. Kanskje kutter han ut 800 meteren i Zürich 11. august også. I så fall drar han til Sevilla uten flere løp mot verdenseliten. På den måten håper han å oppnå rollen som undervurdert outsider.

- Ja, det er slik jeg tenker, sier Rodal, som presiserer at han må se an taktikken et par uker før han bestemmer seg.

- Optimist

Men han er i så god form at han drar til med en 800 meter allerede i elitestevnet i Bergen onsdag. Etter planen skulle han bare løpe 400 meter der. Men Rodal fristes av et 800 meter-felt med blant annet tsjekkeren Lukas Vydra, bronsevinner fra EM i Budapest i fjor.

- En passende pekepinn på hvor jeg står. Jeg er optimist, men trenger litt mer tid før jeg er i den formen jeg ønsker, sier han.

Dessuten sliter han fortsatt med ustabil ankel etter skaden han pådro seg på Bislett i fjor.

- Det gjør ikke så vondt. Men jeg stoler ikke helt på ankelen og må passe meg for ikke å tråkke over når jeg løper på ujevnt underlag, sier Vebjørn.

TRENER IGJEN:</B> Vebjørn er på rett spor.