PROVOSERT: Cheerleaderne i Buffalo Jills saksøker NFL på grunn av krav og arbeidsforhold de mener er urimelige. Foto:  Rick Stewart/Getty Images/AFP
PROVOSERT: Cheerleaderne i Buffalo Jills saksøker NFL på grunn av krav og arbeidsforhold de mener er urimelige. Foto: Rick Stewart/Getty Images/AFPVis mer

«Ved menstruasjon, bruk alltid riktig produkt»

Denne lista provoserer cheerleaderne.

(Dagbladet): Det er rettet flere søksmål mot NFL fra cheerleaderne til Oakland Raiders, Cincinnati Bengals og Buffalo Bills som klager på forholdene de må jobbe under.

Det var i april at blant annet Buffalo Bills-cheerleaderne reagerte kraftig og hevdet de jobba for slavelønn og under statens minstelønn på 48 kroner per time.

Nå kommer det fram at det er laget en spesiell regelbok som provoserer, skriver BBC.

- Ikke snakk politikk Cheerleaderne må ifølge regelboka blant annet:

• Aldri snakke om politikk, religion eller seksuelle referanser. De må ikke ha sterke meninger, snakke om sladder eller si «jeg» eller «meg» for ofte.

• Når de skal spise mat, får de aldri spise med fingrene. Bruk alltid bestikk.

• Ved menstruasjon,  bruk alltid riktig produkt. En tampong kan bli for stor og irritere.

• Fjern alltid sminke om natta før du legger deg.

FLERE KLUBBER: Oakland Raiders, Cincinnati Bengals og Buffalo Bills er klubbene som har misfornøyde cheerleadere. På dette bildet er Dallas Cowboys, Atlanta Calcons og Indianapolis Colts representert. Foto: NTB Scanpix
FLERE KLUBBER: Oakland Raiders, Cincinnati Bengals og Buffalo Bills er klubbene som har misfornøyde cheerleadere. På dette bildet er Dallas Cowboys, Atlanta Calcons og Indianapolis Colts representert. Foto: NTB Scanpix Vis mer

BBC og nettstedet Deadspin har publisert noen utdrag fra reglene.

Og nå tyder alt på at Buffalo Bills må spille hele neste sesong uten duskejentene på sidelinja. Det blir i så fall første gang siden 1967.

Betalte selv Fem saksøkere i Buffalo klager også på at de måtte stille på offentlige opptredener der de ble utsatt for seksuelle kommentarer og beføling.

De skal også måtte gå gjennom en «ristetest» der sjefene vurderte kroppene deres, skriver Huffington Post.

Ifølge cheerlederne må de stille på 20 til 35 oppvisninger i løpet av en sesong uten betaling. På toppen av det hele må de betale 650 doller (3800 kroner) for uniformen fra egen lomme. Heller ikke reising får de dekket, hevder de.

NFL-sesongen starter opp igjen 4. september.