Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Veerpalu frikjent for doping

Ble utestengt i tre år etter funn av veksthormoner i forkant av Kollen-VM.

FRIKJENT:
Estlands Andrus Veerpalu ble utestengt i tre år for doping, nå er han frikjent av idrettens voldgiftsrett.
Foto: Erik Johansen / Scanpix
FRIKJENT: Estlands Andrus Veerpalu ble utestengt i tre år for doping, nå er han frikjent av idrettens voldgiftsrett. Foto: Erik Johansen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Idrettens voldgiftsrett (CAS) har opphevet dopingdommen mot den estiske langrennsløperen Andrus Veerpalu, melder Aftenposten.

Veerpalu ble utestengt i tre år etter funn av veksthormoner i prøver tatt av ham i forkant av VM i Holmenkollen for to år siden.

Rett etterpå la han opp.

Veerpalu har hele tiden nektet for at han har brukt ulovlige stoffer. Finske og estiske medier har naturlig nok store oppslag om frikjennelsen.

Den finske avisen Iltalehti skriver om beslutningen til CAS der grunnlaget for dopingdommen blir revet bort. De hevder at det er benyttet feil bruk av terskelverdier for veksthormoner.

Den doble OL-vinneren uttalte seg til CAS på forsommeren i 2012. Kjennelsen fra CAS har latt vente på seg.

- Idrettsutøvere er også uskyldige til det motsatte er bevist. Rett skal være rett. Idretten har et innarbeidet system for hvordan slike saker skal behandles, og det tar vi selvfølgelige til etterretning, sier Skinstad til Aftenposten og understreker at han har for lite kjennskap til slutningen til CAS til at han kan kommentere dette videre.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!