Veerpalu la opp før VM-start

Knærne til tidenes eldste verdensmester sier stopp.

LEGGER OPP: Andrus Veerpalu ble tidenes eldste verdensmester da han gikk til topps på 15 kilometeren i Liberec i 2009. Den rekorden vil ikke bli forbedret i Holmenkollen. Esteren legger nemlig opp med umiddelbar virkning.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKI
LEGGER OPP: Andrus Veerpalu ble tidenes eldste verdensmester da han gikk til topps på 15 kilometeren i Liberec i 2009. Den rekorden vil ikke bli forbedret i Holmenkollen. Esteren legger nemlig opp med umiddelbar virkning.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / JANEK SKARZYNSKIVis mer

Esteren Andrus Veerpalu, som er tittelforsvarer på 15 kilometer klassisk i VM-sammenheng, stiller ikke i VM i Oslo. Han sier også at han vil avslutte karrieren.

- Helsen min, og trolig også alderen, forteller meg at jeg ikke har noen mulighet til å kjempe om topplasseringer i Oslo-VM. Selv om ambisjonene mine er store, og forberedelsene til VM har vært bra, må jeg lytte til kroppens signaler. Derfor stiller jeg ikke i VM, sier Andrus Veerpalu til postimees.ee.

40-åringen pådro seg en virussykdom på høydeopphold i Davos i slutten av forrige uke. Samtidig sliter han med knærne sine, og kneproblemene forverret seg under høydeoppholdet i oppkjøringen til Oslo-VM, melder den estiske avisen Postimees.

- Knærne hans har vært et problem hele tiden, men det forverret seg kraftig den siste tiden. Det er mulig at høydeoppholdet og de tøffe treningsmengdene har hatt sitt å si. Han klager ikke mye, men fortalte meg at problemene var store, sier landslagstrener Mati Alver.

Fysioterapeut Lauri Rannama har de siste dagene forsøkt å få orden på Veerpalus knær, men har ikke lyktes. Dermed sier den dobbelte OL-mesteren takk for seg til internasjonal skisport.

- Jeg har lenge snakke om å avslutte karrieren. Det er samtaler jeg har hatt med mine nærmeste. Planen var å avslutte på topp etter VM, men nå er realitetene annerledes, sier Veerpalu.

- Jeg avslutter derfor min profesjonelle karriere og håper det betyr et skritt framover i livet mitt for øvrig, legger han til.

Denne sesongen har esteren en 5.-plass fra den klassiske 15-kilometeren i Otepää 22. januar som sitt beste resultat i verdenscupen.

Den estiske avisen skriver også at Jaak Mae trolig kommer til å offentliggjøre at han avslutter karrieren sin etter at VM i Oslo er over.

(NTB)