DEMENTERER IKKE: Andrus Veerpalu har ikke gitt en eneste kommentar etter påstandene i estisk media, om at han avla en positiv dopingprøve 29. januar. Foto:  AFP PHOTO DDP / JOHANNES SIMON
DEMENTERER IKKE: Andrus Veerpalu har ikke gitt en eneste kommentar etter påstandene i estisk media, om at han avla en positiv dopingprøve 29. januar. Foto: AFP PHOTO DDP / JOHANNES SIMONVis mer

Veerpalu nekter å forsvare seg mot dopsnakket

Mens treneren uttaler seg ullent.

(Dagbladet): Den estiske skikongen Andrus Veerpalu nekter foreløpig å ta til motmæle mot dopingbeskyldningene som ble presentert i avisa Postimees før helga.

40-åringen, som trakk seg fra ski-VM i Oslo i forrige måned på grunn av «kraftig forverring av kneproblemene», skal ifølge Postimees ha avlagt en positiv dopingprøve 29. januar.

Både FIS og det estiske skiforbundet avviser at de har kjennskap til denne prøven, men rykteflommen fortsetter med uforminsket styrke. Ikke minst fordi Veerpalu selv har gått i dekning.

- Samvittigheten er rein i dag
Postimees, som var første avis til å omtale saken, har oppfordret Veerpalu til å bevise sin uskyld. Blant annet kunne han bedt Det internasjonale antidopingbyrået (WADA) om å få utlevert prøveresultatet fra den aktuelle datoen, og slik vist fram papirer på at han ikke har noe å skjule.

Denne muligheten har esteren ikke benyttet seg av.

Treneren hans, Mati Alaver, bidro heller ikke til avlive ryktene da han lot seg intervjue av TV-kanalen ERR lørdag kveld. På spørsmål om han og Veerpalu hadde rein samvittighet, svarte han ullent.

- Den er rein i dag.

Og da reporteren fulgte opp med å spørre om ryktene vil forbli nettopp det - rykter - formulerte han seg slik:

- Forhåpentligvis blir det sånn.

Gulmerket hos FIS
I etterkant har Alaver uttalt at de snodige svarene skyldtes at han var lei av alle dopingspørsmålene.

Veerpalu la i utgangspunktet opp like før Kollen-VM, og gikk samtidig ut av ordningen der han til enhver tid forplikter å opplyse dopingjegerne om hvor han befinner seg.

Av den grunn er han gulmerket på FIS' hjemmesider - noe som betyr at han ikke har lov til å returnere til konkurranser.

FIS har imidlertid opplyst at det ikke foreligger noen dopingsak mot Veerpalu.