Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Veerpalu testet positivt på veksthormon

Og nå har det estiske skiforbundet innkalt til pressekonferanse.

SNAKKER MED PRESSEN I DAG: Andrus Veerpalu vil være til stede på en pressekonferanse i regi av det estiske skiforbundet i dag. Ifølge avisa Postimees har han testet positivt på veksthormonet HGH. Foto:  EPA/KAY NIETFELD
SNAKKER MED PRESSEN I DAG: Andrus Veerpalu vil være til stede på en pressekonferanse i regi av det estiske skiforbundet i dag. Ifølge avisa Postimees har han testet positivt på veksthormonet HGH. Foto: EPA/KAY NIETFELD Vis mer

(Dagbladet): Dopingskriveriene rundt Andrus Veerpalu har pågått i over en uke, uten at FIS, det estiske skiforbundet eller det nasjonale antidopingbyrået har bekreftet noe som helst.

Nå tyder mye på ting er i ferd med å skje.

I dag tidlig kalte skiforbundet inn til pressekonferanse klokka 14.30. Veerpalu selv vil være til stede, sammen med treneren Mati Alaver, skipresident Toomas Savi og generalsekretæren Jüri Järv.

En advokat og en lege fra antidopingbyrået kommer ifølge avisa Postimees også til å være representert.

Veerpalu har til gode å uttale seg siden estisk media første gang meldte at han hadde testet positiv på et ulovlig stoff. Alaver, Savi og Järv har derimot stilt seg uforstående til dopingsnakket rundt 40-åringen, som la opp like før VM i Holmenkollen på grunn av en kneskade.

Postimees skriver i dag at Veerpalu har testet postivt på veksthormonet HGH. Dette kan bidra til å øke muskelmassen.

- Det er ekstremt sjelden det har vært funnet i kondisidretter. Det er mer vanlig i idretter som vektløfting og bodybuilding. Jeg har vært borti mange slike saker i USA og sør i Europa, men aldri opplevd det i kondisidrett, sier dopingjeger Ingaard Lereim til Dagbladet.

For få uker siden ble imidlertid syklisten Patrik Sinkewitz tatt for bruk av nettopp HGH.

- Vil det ha noen særlig effekt for en langrennsløper?

- Det spørs hvordan det brukes. Det kan ha en effekt i en opptreningsfase, hvis man opplever at kroppen er litt på hell. Da kan det nok ha betydning på muskelfunksjonen, men jeg må vite mer om tidspunkt og mengde, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media