- Veerpalu testet positivt på veksthormon

Og nå har det estiske skiforbundet innkalt til pressekonferanse.

SNAKKER MED PRESSEN I DAG: Andrus Veerpalu vil være til stede på en pressekonferanse i regi av det estiske skiforbundet i dag. Ifølge avisa Postimees har han testet positivt på veksthormonet HGH. Foto:  EPA/KAY NIETFELD
SNAKKER MED PRESSEN I DAG: Andrus Veerpalu vil være til stede på en pressekonferanse i regi av det estiske skiforbundet i dag. Ifølge avisa Postimees har han testet positivt på veksthormonet HGH. Foto: EPA/KAY NIETFELD Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dopingskriveriene rundt Andrus Veerpalu har pågått i over en uke, uten at FIS, det estiske skiforbundet eller det nasjonale antidopingbyrået har bekreftet noe som helst.

Nå tyder mye på ting er i ferd med å skje.

I dag tidlig kalte skiforbundet inn til pressekonferanse klokka 14.30. Veerpalu selv vil være til stede, sammen med treneren Mati Alaver, skipresident Toomas Savi og generalsekretæren Jüri Järv.

En advokat og en lege fra antidopingbyrået kommer ifølge avisa Postimees også til å være representert.

Veerpalu har til gode å uttale seg siden estisk media første gang meldte at han hadde testet positiv på et ulovlig stoff. Alaver, Savi og Järv har derimot stilt seg uforstående til dopingsnakket rundt 40-åringen, som la opp like før VM i Holmenkollen på grunn av en kneskade.

Postimees skriver i dag at Veerpalu har testet postivt på veksthormonet HGH. Dette kan bidra til å øke muskelmassen.

- Det er ekstremt sjelden det har vært funnet i kondisidretter. Det er mer vanlig i idretter som vektløfting og bodybuilding. Jeg har vært borti mange slike saker i USA og sør i Europa, men aldri opplevd det i kondisidrett, sier dopingjeger Ingaard Lereim til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer