FÅR SJANSEN IGJEN: Vegar Eggen Hedenstad har privatkamper mot Norge fra før, her i aksjon mot Sør-Korea i King's Cup på Rajamangala Stadium i Bangkok for snart et år siden. Norge tapte 3-0.
Foto: Erlend Aas / Scanpix
FÅR SJANSEN IGJEN: Vegar Eggen Hedenstad har privatkamper mot Norge fra før, her i aksjon mot Sør-Korea i King's Cup på Rajamangala Stadium i Bangkok for snart et år siden. Norge tapte 3-0. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

Vegar Eggen Hedenstad (21) får sjansen av Drillo mot Ungarn

Wæhler, Gamst, Parr og Demidov alle vraket.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Landslagssjef Egil Drillo Olsen presenterte ingen oppsiktsvekkende tropp da han valgte 19 spillere som skal være med til Ungarn 14. november, men de yngre spillerne får stadig sjansen.

Seks U21-aktuelle navn står på Drillos liste, blant dem Vegar Eggen Hedenstad, som kun har en Thailand-tur med våre nest beste som erfaring på a-landslagsnivå.

- Hedenstad har først og fremst kvalifisert seg gjennom U21. Han har lenge vært god nok offensivt, men har tatt flere steg defensivt. En spennende spiller som stadig får muligheter i Freiburg, sier landslagssjefen om Tyskland-proffen.

- Dette er en videreføring av ungdomslinjen som vi er inne på. Seks av de 19 i troppen er U-spillere. Best av alt er at det er enda flere som banker på døra fra det U21-laget. Vi er inne i et skifte når det gjelder alderen på spillere, sier Drillo, som hadde muligheten til å velge ganske fritt ettersom ungdomsgruppa ikke har kamp på den tiden Norge møter Ungarn.

Tettey tilbake
Formsterke Alexander Tettey er tilbake i troppen etter et opphold mot Sveits og Kypros, det samme er Mohammed Abdellaoue som måtte melde forfall med skade sist. Tore Reginiussen er også med i troppen.

- Når det gjelder Tore, så var han høyaktuell også sist, men slet med en skade, sier Drillo.

- Tettey får mye spilletid for Norwich i Premier League, og det er naturligvis en sterk søknad. Jeg bektrakter ham først og fremst som indreløper. Han spiller på en annen måte i klubblaget og må strammes opp litt, men det ved han. I Norwich spiller han nesten bare pasninger til siden og bakover, og det får han ikke lov til hos meg, sier landslagssjefen.

Joshua King er også med til tross for at han skadet seg i helga, og Manchester United-proffen håper å bli klar til 14. november.

Backaktuelle Espen Ruud må sone karantene i neste VM-kvalikkamp mot Albania, det gjelder også Daniel Braaten, men i motsetning til Ruud er sistnevnte likevel med mot Ungarn.

- Noen vil sikkert lure på hvorfor jeg har med Braaten, som på samme måte som Ruud har karantene, men de har litt ulike kvaliteter. Braaten kan komme inn og avgjøre kamper, og vi vil gjerne vinne selv om det er privatlandskamp, forklarer landslagssjef Egil Olsen.

Når det gjelder Kjetil Wæhler og Morten Gamst Pedersen avviser Drillo at deres karriere for Norge er over selv om de igjen er utelatt.

- Ingen er ute for godt, så dersom Gamst presterer på høyt nivå over lengre tid for Blackburn er selvfølgelig også han aktuell, sier landslagssjefen.

Vadim Demidov er heller ikke med denne gangen.

Kan avgjøre selv
Norge ligger som nummer to i gruppe E etter fire poeng mot Sveits og Kypros tidligere denne måneden, og er også fire poeng bak gruppeleder Sveits før neste års kvalikavslutning.

Drillo mener vi er godt i rute med tanke på å komme oss til VM i Brasil om halvannet år.

- Vi er i en posisjon i gruppa der vi kan avgjøre mye selv, og slår vi Albania hjemme begynner vi å nærme oss - i hvert fall en playoff, sier han.

- Stemningen og kjemien i spillergruppa er god, sier landslagssjefen.

Dagbladet kommer med mer fra Ullevaal Stadion.