Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Vegar fortjente muligheten til å gå nå

Hedenstad skrev under for Freiburg.

FIREÅRSKONTRAKT: Vegar Eggen Hedenstad skrev tirsdag under på en fireårskontrakt med bundesligaklubben Freiburg.Foto: Tore Pedersen
FIREÅRSKONTRAKT: Vegar Eggen Hedenstad skrev tirsdag under på en fireårskontrakt med bundesligaklubben Freiburg.Foto: Tore Pedersen Vis mer

(Dagbladet): Søndag spilte backtalentet Vegar Eggen Hedenstad (21) sin siste kamp i Stabæk-drakt i 1-3 tapet mot Sogndal på Fosshaugane Campus. Tirsdag skrev han nemlig under på en fireårskontrakt med den tyske bundesligaklubben Freiburg.

- Det er en klubb som gjerne ville ha ham, og som er en passe stor klubb i tysk målestokk. De har en god trener (Christian Streich, journ.anm.), og er et spillende lag, som spiller en fotball som minner om den Stabæk spilte for noen år siden. Dessuten er Bundesligaen en fantastisk fin liga, sier spillerens agent Tore Pedersen til Dagbladet om hvorfor valget falt på nettopp Freiburg.

- Vi har snakket sammen en liten stund, men etter at vi først bestemte for å møtes, ble vi enige fort. Vegar visste før kampen mot Sogndal at han skulle hit på mandag morgen, fortsetter Pedersen.

Freiburg rykket opp til 1. Bundesliga i 2009, og ble nummer 12 forrige sesong.

Rett på treningsleir Den tidligere landslagsspilleren sier at 21-åringen hadde flere muligheter å velge i, og forteller om konkret interesse fra både England, Nederland og Danmark.

Allerede onsdag slutter Hedenstad seg til ei spillergruppe i sesongoppkjøring.

- Han har spilt sin siste kamp for Stabæk. Allerede i morgen reiser han med laget på treningsleir i Østerrike i ni dager, så da blir det rett på med løpeskoene, sier Pedersen, som har vært med til Hedenstad for å sluttføre overgangsprosessen.

Takknemlig Olsen Hedenstad forlater en klubb med nedrykkstrusselen hengende over seg. Likevel er Stabæk-ledelsen stolte over å kunne selge en spiller de selv har utviklet til en av de store europeiske ligaene.

- Vi har jobbet lenge for å få til en overgang til utlandet og Vegar fortjente muligheten til å gå nå. Det har vært flere interessenter på veien, men både for spilleren og for Stabæk så er FC Freiburg det det rette valget. Stabæk takker Vegar for fantastisk innsats gjennom flere år, og vi vil takke spilleren og også spillerens agent, Tore Pedersen, for en svært ryddig prossess, sier sportslig leder Inge André Olsen til stabak.no om spilleren som kom til klubben fra Elverum før gullsesongen i 2008.

Hedmarkingen hadde kontrakt med bæringene ut 2012-sesongen, og dermed får Stabæk en ukjent pengesum i kompensasjon. Det er midler som blir øremerket nye spillerkjøp.

- Stabæks lag trenger nå påfyll, og vi jobber hardt for å få inn nye og spennende spillere en før en viktig høstsesong, sier Olsen til klubbens hjemmeside.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media